Pau Torres

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Pau Torres

Pau Torres is een Spaanse centrale verdediger. De international van Spanje maakte in de zomer van 2023 de overstap van Villarreal naar Aston Villa.

  • Torres speelt momenteel voor Aston Villa
  • De verdediger maakte eerder furore bij Villarreal
  • In 2021 won hij de Europa League
  • Torres debuteerde in 2019 als A-international van Spanje

Clubcarrière

Pau Francisco Torres Torres werd op 16 januari 1997 geboren in Vila-real. In 2002 werd de verdediger opgenomen in de jeugdopleiding van Villarreal en debuteerde op 21 augustus 2016 namens het reserveteam in de Segunda División B als professional. Dat betrof een uitwedstrijd tegen Cornellà (1-0 nederlaag).

Villarreal

Zijn debuut voor de A-selectie van Villarreal niet niet lang op zich wachten. Torres mocht op 20 december 2016 vlak voor tijd invallen tijdens de Copa del Rey-wedstrijd tegen Toledo (1-1). Volgens SPORT was hij na César Arzo, Héctor Font en Xisco Nadal pas de vierde voetballer uit Vila-real die speeltijd kreeg in de hoofdmacht van El Submarino Amarillo. Laatstgenoemde werd niet eens geboren in de stad.

(Pro Shots)

Torres is bij Villarreal uitgegroeid tot een absolute sterkhouder. De teller staat inmiddels op ruim 150 wedstrijden voor de Spaanse club, waar hij in 2021 zijn absolute hoogtepunt beleefde. In dat jaar won Villarreal de Europa League-finale door Manchester United vanaf de strafschopstip op de knieën te krijgen. Van de 22 strafschoppen werd er maar één gemist en wel door doelman David de Gea van United. Torres benutte de tiende van zijn team.

In 2022 maakte Villarreal opnieuw indruk buiten de landsgrenzen. Juventus en Bayern München werden uitgeschakeld in de Champions League, maar pas in de halve finales bleek Liverpool een maatje te groot. In het seizoen 2022-2023 kwam het team daarentegen niet verder dan de achtste finales van de Conference League. Torres kreeg weinig minuten in dit toernooi, maar bleef in de Primera División een zekerheidje. Zijn totale aandeel in Villarreal-shirt steeg naar 173 wedstrijden (twaalf doelpunten).

(Pro Shots)

Aston Villa

Torres vertrok in de zomer van 2023 bij Villarreal. De verdediger maakte voor circa veertig miljoen euro de overstap naar Aston Villa. Hij maakte zijn debuut op 12 augustus in de met 5-1 verloren uitwedstrijd tegen Newcastle United.


Interlandcarrière

Met zijn prestaties bij Villarreal verdiende Torres een uitnodiging voor de nationale ploeg van Spanje. Bondscoach Robert Moreno liet de verdediger op 15 november 2019 debuteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta (7-0). In de 61ste minuut viel Torres in voor Sergio Ramos en hij had welgeteld één minuut nodig om zijn eerste interlanddoelpunt te produceren.

Torres was met Spanje actief op het EK van 2021 en het WK van 2022. De Spanjaarden haalden in 2021 de halve finale van het Europees kampioenschap, maar werden anderhalf jaar later al in de achtste finale uitgeschakeld op het wereldkampioenschap in Qatar.

Laatste update: 26 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie