Engelse media prijzen Henderson: “Maar dit Ajax lijkt er in niets meer op”

Foto: Engelse media prijzen Henderson: “Maar dit Ajax lijkt er in niets meer op”

De Engelse media concludeerden dat er donderdagavond voor Ajax meer te halen viel tegen een flets Aston Villa. De tabloids vonden dat de Engelsen verre van best voor de dag kwamen in Engeland en Ajax naar de mogelijkheden speelde, wat resulteerde in een wedstrijd die snel vergeten moest worden. Wel waren er lovende kritieken voor Jordan Henderson.

Engelse media niet onder de indruk van Ajax, Henderson oogst lof

“Villa was vanavond verre van op zijn best, maar door dit resultaat ligt de club op pole position voor de return in Birmingham”, schrijft The Telegraph. “Ajax deed wat het kon, maar afgezien van een aantal kansen kon je niet zeggen dat het genoeg was om te winnen. De enige zorg voor Villa is de fitheid van Pau Torres. Misschien was zijn wissel een voorzorgsmaatregel voor de thuiswedstrijd tegen Spurs.”

The Guardian repte van een saaie wedstrijd. “Het duel bleek een frustrerende patstelling. Een wedstrijd om snel te vergeten. Ajax had de beste kansen op de overwinning, maar Martínez redde op een poging van Taylor en Brobbey schoot daarvoor naast.” Ook The Independent zag geen grootse wedstrijd in Amsterdam. “De ploeg van Unai Emery was de hele avond second best, maar de Nederlandse giganten, onder aanvoering van Henderson, konden het overwicht niet uitdrukken in de score. Ajax lijkt in niets meer op de ploeg die vijf jaar geleden op de drempel stond van de Champions League-finale.”

The Daily Mail vond dat Jordan Henderson de uitblinker was aan Ajax-zijde. “Door zijn collega’s voortdurend aan te moedigen en te motiveren, liet Henderson zien dat hij nog steeds over de kracht beschikt om het op dit niveau te laten zien. Dat deed zijn kansen op een plek in de Engelse selectie goed.” De krant zag wel dat Ajax niet meer zo groots zoals het voorheen wel eens oogde. “Deze ploeg van Ajax heeft niet de klasse van Amsterdamse elftallen uit het verleden, maar was voor rust de bovenliggende partij. Met het oog op de Premier League-clash tegen Spurs kon Emery basisspelers Leon Bailey en John McGinn tot halverwege de tweede helft aan de kant houden.”

Was Henderson de beste man aan de kant bij Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, niet mee eens
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie