Vijfklapper tussen Real en Villarreal, Koninklijke delft onderspit

Real Madrid was eigenlijk al zo’n beetje uitgeschakeld in de strijd om het LaLiga-landskampioenschap (dat bijna zeker naar FC Barcelona gaat), maar is op zaterdagavond tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. De Koninklijke ging in het eigen Estadio Santiago Bernabéu met 2-3 onderuit tegen Villarreal.

Real Madrid verliest met 2-3 van Villarreal

De ploeg van oefenmeester Carlo Ancelotti kwam nog wel op voorsprong in Madrid: in de zestiende minuut van de wedstrijd gaf Marco Asensio voor, waarna Pau Torres de bal achter zijn eigen keeper werkte. Samuel Chukwueze maakte gelijk, maar in de tweede helft nam Real opnieuw het voortouw: dit keer was Vinícius Júnior de gevierde man. Zijn doelpunt was om van te likkebaarden, want hij schudde een geweldige solo uit zijn mouw én was dus koelbloedig voor de goal.

Ook Chukwueze scoort schitterend

Daarna ging het echter bergafwaarts met de Madrilenen, die mogelijk al een klein beetje bezig waren met de aankomende Champions League-partij tegen Chelsea. De 2-2 van José Luis Morales kwam wat gelukkig tot stand, uit een carambole, maar de 2-3 van Chukwueze was eigenlijk even mooi als de eerdere 2-1 van Vini.

Even leek Real een grote kans op de gelijkmaker te krijgen, omdat de scheidsrechter naar de stip wees, maar de VAR zette een streep door die pingel, waardoor het dus 2-3 bleef.

Scoreverloop: 1-0 (16′) P. Torres, 1-1 (39′) S. Chukwueze, 2-1 (48′) V. Júnior, 2-2 (71′) J. Morales, 2-3 (80′) S. Chukwueze