FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”

Foto: FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”

FC Groningen kroop vrijdagavond door het oog van de naald. Lange tijd leek de ploeg van Dick Lukkien op een 1-0 nederlaag af te stevenen tegen Telstar, maar diep in blessuretijd scoorde Thom van Bergen toch nog de 1-1. Daardoor kan het volgende week door te winnen van Roda JC alsnog promoveren naar de Eredivisie. Lukkien besefte na afloop van de wedstrijd dan ook dat zijn ploeg heel goed is weggekomen.

Groningen mazzelt, maar houdt vertrouwen in goede afloop tegen Roda

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik er weinig meer voor gaf, maar we leven nog”, klonk Lukkien enigszins opgelucht tegenover RTV Noord. “Als trainer is zo’n avond als vanavond heel vervelend, omdat je voor je gevoel te weinig kunt doen. Het is waardeloos dat wij in zo’n belangrijke wedstrijd ons niveau niet halen en dan zie je eigenlijk het hele seizoen in rook opgaan. Dan hebben we toch nog een briljant moment nodig van én Tika de Jonge én Thom van Bergen.”

De oefenmeester prees wel de wilskracht van zijn elftal. “Het is ook een compliment dat ze nooit opgeven en dat wordt uiteindelijk beloond. Wij zullen veel beter voor de dag moeten komen dan vanavond en ik ga ervan uit dat het met een kolkende Euroborg gaat lukken.”

Groningen wil Roda nieuwe tik uitdelen

Doelpuntenmaker Van Bergen weet dat het tegen Roda beter moet. “‘We komen met de schrik vrij. Tegen Roda JC kunnen we niet zo verschijnen. Het is nu zo dichtbij”. Aanvaller Romano Postema heeft er vertrouwen in dat Groningen Roda nog een tik kan geven, nadat de Limburgers al even dachten er te zijn. “Ik denk dat ze van zoveel blijdschap naar een teleurstelling gaan. Volgende week gaan wij ervoor zorgen dat ze het wéér niet halen.”

Doelman Hidde Jurjus kon de ontknoping haast niet geloven. “Wat moet ik zeggen? Het is een bizar seizoen dat we meemaken. Dit past misschien wel. Wat een bizarre ontknoping, maar ik ben wel heel trots op deze jongens. We blijven lachen.”

Gaat Groningen het volgende week halen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, Roda gaat het redden
690+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie