FC Groningen presenteert volgende zomeraanwinst

Foto: FC Groningen presenteert volgende zomeraanwinst

FC Groningen heeft met Thijs Oosting de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De Trots van het Noorden heeft de komst van de aanvallende middenvelder bekendgemaakt via de officiële clubkanalen. Oosting komt over van medepromovendus Willem II.

FC Groningen legt Oosting vast

De 24-jarige Oosting was afgelopen seizoen een belangrijke speler bij Willem II en promoveerde ook met de Tilburgers naar de Eredivisie. Bij Willem II scoorde de middenvelder twaalf keer in 34 wedstrijden. De zoon van FC Twente-trainer Joseph Oosting kiest er echter nu voor om met een andere promovendus de Eredivisie in te gaan.

Oosting reageert op de clubsite van Groningen verheugd op zijn overgang. “Ik ben hartstikke blij met deze stap naar FC Groningen. De bijnaam is niet voor niets de Trots van het Noorden en ik kom hier redelijk uit de buurt dus dan is het heel mooi om voor deze club te mogen spelen. Ik werd direct enthousiast toen de interesse op gang kwam. De gesprekken met onder andere de trainer gaven me een goed gevoel. FC Groningen heeft een speelstijl die mij goed past dus ik heb het gevoel dat het een goede match is.”

Oosting kijkt uit naar Groningen-debuut

Oosting promoveerde zelf met Willem II en zag pas later de beelden terug van de promotie van Groningen, wat indruk gemaakt heeft op de middenvelder. “Dat zag er natuurlijk schitterend uit, ook hier kwamen er veel supporters op het veld om samen het resultaat te vieren. Ik kijk er enorm naar uit om in Euroborg in het groen-wit te mogen spelen voor de FC en voor onze supporters.”

Voor de promovendus is Oosting de derde aanwinst. Eerder legde Groningen al doelman Etienne Vaessen en Brynjólfur Willumsson vast. Daarnaast is Groningen ook nog altijd geïnteresseerd in de diensten van MVV-aanvaller Dailon Livramento. Groningen aast al langer op Livramento, maar voorlopig is de vraagprijs van MVV aan de te hoge kant.”

Is Oosting een goede versterking voor Groningen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie