Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”

Foto: Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”

Na afloop van de Champions League-kraker tussen Bayern München en Real Madrid (2-2) spaarde trainer Thomas Tuchel zijn pupil Min-jae Kim niet. Ook Henk Spaan is zeer kritisch over de Zuid-Koreaanse verdediger, maar vindt dat Tuchel ook in de spiegel moet kijken.

Henk Spaan fileert Min-jae Kim na diens slechte optreden voor Bayern München tegen Real Madrid

Bij beide tegentreffers van Bayern ging Kim in de fout, die de geblesseerd Matthijs de Ligt verving. Tuchel noemde de verdediger na afloop te ‘gretig’ en ‘agressief’. Spaan vindt dat de Duitse trainer zelf verantwoordelijkheid moet nemen. “Na afloop van de wedstrijd tegen Madrid gaf Tuchel Kim de schuld van de nederlaag (2-2 gelijkspel, red.) hoewel hij degene was die Kim had opgesteld”, schrijft de journalist in zijn rubriek Spaan geeft punten in Het Parool.

Lof voor Ancelotti en Kroos

De columnist is niet bepaald onder de indruk van Kim, die door Bayern afgelopen zomer nog voor vijftig miljoen euro werd overgenomen van Napoli. “Kim is geen echte voetballer, hij is geschapen door AI. Kim voetbalt zoals AI popliedjes schrijft en uitvoert”, klinkt het. Spaan is heel wat agressiever over Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti en spelmaker Toni Kroos. “Tegenover Tuchel stond Ancelotti, de coach die voor niemand bang is. Op Twitter Yordy Yamali postte dat Ancelotti soms tactische dingen doet om niet in slaap te vallen. Voor hem is het voetbal te makkelijk, zeker met Kroos in zijn team. Ancelotti zette Camavinga op de bank, dus Kroos had een kwartier nodig om het middenveld te herstructureren.”

Spaan blies onlangs nog de loftrompet over Eduardo Camavinga na de return tussen Manchester City en Real in de kwartfinales. “Kroos en Camavinga hadden tegen Manchester City twee keer geschitterd dus nu wilde Ancelotti weer eens iets anders proberen om wakker te blijven naast die idioot op de bank van Bayern. Tenslotte werd het 2-2 met als hoogtepunt de pass van Kroos op Vinícius.”

Kim geen echte voetballer?

  • Ik snap wat hij bedoelt
  • Nee, onzin
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie