‘Matchfixing in KKD-ontknoping’

De Keuken Kampioen Divisie bewees vrijdagavond maar weer eens een knotsgekke competitie te zijn. Willem II scoorde in blessuretijd tegen FC Dordrecht nog de 1-1 en promoveerde daardoor naar de Eredivisie, terwijl Roda JC ook even op de drempel stond van promotie. Zelf won het met 2-0 van SC Cambuur, terwijl Groningen op een 1-0 nederlaag leek af te stevenen tegen Telstar. De Trots van het Noorden scoorde diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker, waardoor Roda JC met een kater achter bleef.

Kijkers furieus over niet gegeven strafschop aan Cambuur

Al dacht de stadionspeaker nog wel even dat Telstar had gewonnen met 2-1, waardoor er plotsklaps toch nog euforie was in het stadion van Roda, maar dit vervolgens al snel in de kiem werd gesmoord. Toch heeft Roda JC een goede uitgangspositie in Groningen volgende week en heeft het aan een gelijkspel genoeg. Dat had ook anders kunnen zijn, want bij de stand van 1-0 werd Cambuur ogenschijnlijk een zuivere strafschop onthouden wegens een handsbal. Er was echter geen VAR aanwezig dus kwam Roda goed weg, dat tot ontzetting van veel kijkers op X, die woedend waren over de niet gegeven strafschop. Een greep uit de reacties: