Maes: “Mooier scenario is er niet”

Foto: Maes: “Mooier scenario is er niet”

Willem II promoveerde vrijdagavond dankzij een treffer van Michael de Leeuw in blessuretijd tegen FC Dordrecht naar de Eredivisie. Een bizarre ontknoping, vond ook trainer Peter Maes, die zich naar eigen zeggen eigenlijk geen beter scenario kon wensen. Volgens de oefenmeester is het terecht dat de Tilburgers terugkeren in de Eredivisie.

Maes spreekt van mooi scenario en verdiende promotie voor Willem II

Maes verscheen na afloop van de wedstrijd met een glimlach op zijn gezicht voor de camera van ESPN. “We komen achter, missen dan nog een penalty en scoren in de 93ste minuut.” Een knotsgekke apotheose volgens de oefenmeester. “Je kunt het scenario eigenlijk niet beter schrijven. Het is niet de eerste keer dat het team laat zien heel weerbaar te zijn. Ik denk dat wij blijven geloven en daar worden we voor beloond. De moeilijkste scenario’s zijn de mooiste.”

De Willem II-trainer vond dat zijn ploeg een verdienstelijke wedstrijd speelde en uiteindelijk veerkracht toonde. “Ik vond dat wij wel dominant waren en een degelijke wedstrijd speelden. We kwamen eigenlijk uit het niets achter. We hebben in voorgaande wedstrijden bewezen dat we ons van een achterstand terug kunnen knokken, dat hebben we vandaag weer gedaan.”

Maes is trots op de prestaties die Willem II heeft geleverd, al ging het de laatste weken wat moeizamer. “Als je ergens vanaf begin november op plaats één staat, is het een heel lange weg. Dan moet je nog heel veel wedstrijden verwerken. Er werd toch wel serieus op ons gejaagd. Dat hebben wij eigenlijk altijd heel goed doorstaan. Als je dat dan af kan sluiten met promotie, heb je het wel echt verdiend. Je staat niet zomaar zes maanden bovenaan in de KKD.” De oefenmeester hoopt volgende week dan ook nog de kaars op de taart te kunnen zetten. “Wij moeten volgende week weer winnen en gewoon kampioen worden.”

Is Willem II terecht terug in de Eredivisie?

  • Ja, absoluut
  • Nee, vind ik niet
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie