Valentijn Driessen voorspelt eerste Eredivisie-degradant

Foto: Valentijn Driessen voorspelt eerste Eredivisie-degradant

NAC speelt volgend seizoen in de Eredivisie. Na een 6-2 overwinning in Breda ging het in Rotterdam nog bijna mis. Maar uiteindelijk volstond een 4-1 nederlaag om te promoveren. Valentijn Driessen verwacht echter dat het verblijf van NAC in de Eredvisie beperkt gaat worden tot één jaar.

NAC gepromoveerd om te degraderen

Eerder promoveerden Willem II en FC Groningen al rechtstreeks naar de Eredivisie en ook NAC verlaat de Keuken Kampioen Divisie voor de Eredivisie. Volgens Driessen is het voor de Eredivisie beter dat clubs als FC Volendam en Excelsior zijn gedegradeerd en clubs als Willem II en NAC zijn gepromoveerd. “Voor de publieke belangstelling voor de Eredivisie een godsgeschenk”, stelt de voetbaljournalist in zijn column in De Telegraaf.

“Bij thuisduels brengen de Tilburgse club (na twee jaar terug op het hoogste niveau) en de Bredase club (na vijf jaar terug in de Eredivisie) gezamenlijk bijna 35.000 fans op de been, terwijl op Woudestein en aan de Dijk zo’n 11.000 bezoekers op Eredivisie-voetbal afkwamen. Aan de Eredivisie CV om dit uit te venten”, vervolgt Driessen.

De Ajax-watcher verwacht echter dat NAC niet heel lang in de Eredivisie gaat blijven. “Waar Willem II sportief nog iets kan bijdragen, brengt NAC het hoogste niveau weinig tot niets. De eruptie in de play-offs ten spijt. Niet voor niets eindigde de tussentijds aangestelde Jean-Paul van Gastel als achtste in de Eerste Divisie. Weten gepromoveerde clubs zich in hun eerste seizoen vaak veilig te spelen; NAC lijkt gepromoveerd om te degraderen. Tegen Excelsior bewees NAC dat het sportief niets te zoeken heeft in de Eredivisie. Alleen deed Excelsior zichzelf de das om met twee rode kaarten tijdens het eerste treffen in Brabant.”

Chaos in NAC-organisatie

Driessen stelt dat het nog een monsterklus gaat worden om een waardig Eredivisie-elftal op de been te brengen in Breda. “Het gros van het stel speelde niet voor niets een seizoen lang anoniem in de Eerste Divisie. Van de Belgische cultheld Jan Van den Bergh tot de labiele Volendammer Boy Kemper, de uitgerangeerde Cuco Martina en de blinde Noorse stormram Sigurd Haugen, de tranen springen je in de ogen. Aimé Omgba beeldt samen met Dominik Janosek nog iets uit van een rafelige vlag op een modderschuit. Er zal een enorme bezem door de selectie moeten, terwijl er nauwelijks geld is om te investeren.”

Volgens Driessen heeft dat ook alles te maken met de chaos die in de organisatie van NAC heerst. “Het doet zelfs de slangenkuil bij het gedegradeerde FC Volendam verbleken. Nergens is het trainersverloop zo groot als in Breda, geen enkele technisch directeur of algemeen directeur is zijn leven zeker in het Rat Verlegh Stadion, iedereen mag zich eigenaar noemen en is er niet één vijfde colonne, maar er zijn wel drie of vier groeperingen die allemaal hun invloed uitoefenen via stromannen in organisatie of via (social) media.”

Verwacht jij dat NAC volgend seizoen gaat degraderen?

  • Ja
  • Nee
4434+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie