‘De Ligt-miljoenen zorgen voor Juventus-aankopen’

Foto: ‘De Ligt-miljoenen zorgen voor Juventus-aankopen’

De transfer van Matthijs de Ligt naar FC Bayern München hangt al een tijdje in de lucht. De Duitse recordkampioen bood tot nu toe zestig miljoen euro op de verdediger, maar daarvoor wil Juventus hem niet laten gaan. Ondertussen houdt De Oude Dame wel degelijk rekening met een vertrek van de Nederlandse verdediger, zo verzekeren Italiaanse media. 

Volgens TuttoSport heeft Juventus inmiddels een shortlist gemaakt van potentiële transfertargets op het moment dat De Ligt Turijn definitief achter zich laat. Als eerste moet er een vervanger voor de Nederlandse centrale verdediger komen die minder geld kost dan de beoogde transfersom voor de oud-speler van Ajax. 

Matthijs de Ligt 

Juventus zou op dit moment een vraagprijs van negentig miljoen euro hanteren en Bayern wilde tot op heden niet verder gaan dan zestig miljoen. Dat bedrag zou al wel voldoende moeten zijn om de gedroomde De Ligt-opvolger binnen te hengelen. Pau Torres, de Spaanse verdediger die met Villarreal veel indruk maakte in de Champions League, zou als belangrijkste kandidaat gelden. De centrale verdediger zou ook in de belangstelling staan van Manchester United en zou vijftig miljoen euro moeten kosten.

Daar blijft het echter niet bij voor Juventus. Nicolo Zaniolo, de spelmaker van AS Roma, zou de aankomende weken ook richting Turijn moeten. De Italiaans international maakte de winnende treffer in de Conference League-finale, maar wil volgend seizoen niet meer bij Roma voetballen. De aanvallende middenvelder lijkt een vertrek te willen forceren, helemaal omdat hij weet dat Juventus niet de enige club is met interesse.

De Ligt heeft ook nog steeds de mogelijkheid om zijn contract bij Juventus te verlengen. De verdediger ligt op dit moment tot de zomer van 2024 vast in Turijn. De centrale verdediger is al langer in gesprek met de clubleiding, maar een akkoord over contractverlenging werd er nog niet bereikt. Wel lijkt duidelijk dat het óf verlengen óf vertrekken wordt voor De Ligt. Of Pau Torres dan nog naar Juventus komt, is wel de vraag. 

TIP: Wint Juventus van Sassuolo? Pak 1.41x je inzet!

 

Wat zou jij doen als je De LIgt was?

  • Vertrekken
  • Verlengen
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie