Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?

Foto: Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?

Het zou zomaar kunnen dat Brian Brobbey na dit seizoen weer vertrekt bij Ajax. Al helemaal als hij op het EK 2024 indruk kan maken namens het Nederlands elftal. Maar wie moet de spits dan op gaan volgen in Amsterdam? Bart Sanders heeft wel een idee.

Arek Milik als opvolger van Brian Brobbey terug naar Ajax?

De Ajax-supporter en host van de Pantelic Podcast noemt de naam van Arkadiusz ‘Arek’ Milik. In 2014 nam Ajax de Pool al eens over van Bayer Leverkusen. Na 47 goals en 21 assists in 76 wedstrijden voor de club werd hij voor 32 miljoen euro doorverkocht aan SSC Napoli, tegenwoordig speelt hij voor Juventus, dat hij dinsdagavond nog naar de bekerfinale schoot.

“Hij werd een beetje als een soort Appie Happie-spits gepresenteerd. Een lange slungel, we wisten eigenlijk niet zo goed wat we van hem moesten verwachten. Echt een torpedo linkerbeen had-ie. Ik was wel echt vanaf het begin fan van hem. Hij bleef op een gegeven moment ook maar scoren”, weet Sanders nog.

Milik ‘een hele interessante speler’

Milik werd ‘één van de recordverkopen van Overmars en één van zijn beste staaltjes denk ik’, zegt Sanders. “Voor 32 miljoen naar Napoli, waar hij in het begin heel veel speelde. Toen (na een jaar Marseille, red.) ging hij naar Juventus en daar zit hij nu alleen maar op de bank als 30-jarige. Het zou wat mij betreft een hele interessante kandidaat zijn als Brobbey zou vertrekken.”

Sanders wijst op de ‘internationale ervaring en het neusje voor de goal’ van de aanvaller. “Dat heeft hij allemaal. Het is geen typische Ajax-spits, helemaal niet. Maar hij deed wel hele goede dingen. Ik vind Milik dus wel een hele interessante speler en hij heeft het in die korte periode gewoon heel goed gedaan. Zo eerlijk moet je zijn.” Dit seizoen staat zijn teller op 7 goals na 30 duels voor Juve.

Ajax moet voor Milik gaan

  • Eens
  • Oneens
1791+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie