Vroegtijdig PSV-vertrek voor Peter Bosz?

Foto: Vroegtijdig PSV-vertrek voor Peter Bosz?

Peter Bosz kroonde zich met PSV dit seizoen tot kampioen en haalde daarmee eindelijk een prestigieuze prijs binnen. De oefenmeester hoopt op het succes voort te kunnen borduren en nog jaren te blijven bij PSV, maar weet dat de voetbalwereld ook geen zekerheid biedt.

Peter Bosz zinspeelt op lang PSV-verblijf

Bij onder andere zijn vorige clubs Borussia Dortmund en Bayer Leverkussen ging het ook mis voor Bosz, die bij beiden vroegtijdig moest vertrekken. De oefenmeester stelt in gesprek met Voetbal International dat het echter niet zo gek is dat trainers eerder worden ontslagen. “Ik denk dat het uiteindelijk bijna bij alle clubs wel misgaat. Als je maar lang genoeg bij een club zit, dan is dat zo. Dat is helaas ons lot geworden.”

Dat deze titel bij PSV Bosz nu extra voldoening geeft is volgens de oefenmeester niet het geval. “Dan heeft hij eindelijk de titel, weet je wel. Dat is bij mij nooit een frustratie geweest. Ik heb ook bij die andere clubs hele mooie dingen meegemaakt. Nu wordt Leverkusen kampioen, maar ik heb gelukkig met Leverkusen ook een tijd bovenaan gestaan. Ook dan kun je zien hoe snel dat gaat.” Volgens Bosz luister het allemaal heel nauw. “Want die keer dat ik bovenaan stond, volgens mij een periode van zes weken, is hetzelfde seizoen waarin ik uiteindelijk ben ontslagen. Dat ligt soms heel dicht bij elkaar.”

Trainers snel ontslagen in Nederland

Dat het in Eindhoven een keer mis kan gaan vindt Bosz ook niet raar. ” Dat is ook wel de verandering in het voetbal. De tijd dat trainers lang bij één club zitten, daar wordt nu heel romantisch over gesproken. Over Diego Simeone of Alex Ferguson. Of Guy Roux destijds bij Auxerre. Dat is bijzonder, omdat het als uitzondering wordt gezien. Als je alleen al in Nederland ziet hoeveel trainers dit jaar alweer zijn ontslagen, of van wie bekend is dat ze volgend seizoen niet meer voor de groep staan… Ik denk dat de helft volgend seizoen korter bij hun club zit dan ik, terwijl ik hier nog niet eens een jaar werkzaam ben.”

Toch heeft Bosz wel de intentie om nog voor een langer periode in Eindhoven te blijven. “Dat kwam ter sprake tijdens het trainingskamp, meer in de trant van: Wat wil je na PSV nog doen? Dat overviel me ook, want ik ben daar totaal niet mee bezig. Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. En als het aan mij ligt, dan blijf ik hier lekker. Vanuit dat gevoel gaf ik toen dat antwoord. Ik heb het hartstikke goed bij PSV, mijn vrouw heeft het ook naar haar zin in Eindhoven, dus ik wil hier nog heel lang blijven.

Verwacht jij dat Bosz vroegtijdig vertrekt bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
10972+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie