Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman verklaart niet selecteren Maatsen

Foto: Koeman verklaart niet selecteren Maatsen

Ronald Koeman heeft woensdagmiddag tekst en uitleg gegeven over het niet selecteren van Ian Maatsen. De vleugelverdediger van Borussia Dortmund, die zaterdag nog de Champions League-finale speelt, was de meest opvallende naam die niet geselecteerd werd. Toch bleek het voor Koeman geen lastige keuze.

Koeman verklaart waarom hij Maatsen niet heeft geselecteerd voor Oranje

Koeman vertelde op het persmoment niet direct in te willen gaan waarom hij voor deze EK-selectie heeft gekozen en bepaalde spelers heeft laten vallen. “We hebben een onrustige cyclus gehad, veel blessures gehad. Dan maak je keuzes. Soms zijn dat moeilijke keuzes. Je weet van tevoren dat het kiezen nog moeilijker had gekund. Een keeper zou een van de afvallers zijn. Twee anderen zijn De Roon en Timber, dat heeft met blessures te maken.”

Maatsen was de grootste verassing, wat ook tot veel kritiek leidde op social media, maar volgens Koeman is het niet selecteren van de vleugelverdediger wel verklaarbaar die hij woensdagochtend nog heeft gefacetimed. “Het is mijn taak, dat dit komt. Het was even nadenken: wat was het beste moment? Hij speelt zaterdag de Champions League-finale. Op mijn manier probeerde ik uit te leggen waarom. Hij is teleurgesteld, dat is logisch. De reden is dat er meerdere jongens op zijn positie zijn. Die krijgen de voorkeur. Aké, Van de Ven, Blind. Dat geeft mij ook de gelegenheid een aanvaller meer mee te nemen.”

Begrijpelijk dat Maatsen niet is geselecteerd?

  • Ja, logische keuze
  • Nee, onbegrijpelijke keuze
713+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie