Éder Militão

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Éder Militão

Éder Militão is een Braziliaanse centrale verdediger. De international van Brazilië maakte in de zomer van 2019 de overstap van FC Porto naar Real Madrid.

  • Militão speelt momenteel voor Real Madrid
  • In 2022 won de verdediger de Champions League
  • Hij behaalde twee landstitels in de Spaanse hoofdstad
  • Militão debuteerde in 2018 zijn debuut voor Brazilië
  • In 2019 won hij de Copa América met zijn thuisland

Clubcarrière

Éder Gabriel Militão werd op 18 januari 1998 geboren in Sertãozinho, een stad gelegen in de Braziliaanse deelstaat São Paulo. De verdediger werd in 2012 opgenomen in de jeugdopleiding van São Paulo en maakte daar als basisspeler zijn professionele debuut op 14 mei 2017 (1-0 nederlaag bij Cruzeiro). Militão speelde uiteindelijk 37 officiële wedstrijden (drie doelpunten) voor de formatie uit zijn geboorteregio.

FC Porto

In augustus 2018 maakte Militão de overstap naar FC Porto, dat zo’n zeven miljoen euro aftikte voor diens handtekening. De verdediger speelde slechts één seizoen voor de Portugese topclub. Gedurende dit contractjaar speelde de Braziliaan 47 officiële wedstrijden voor Os Dragões.

Real Madrid

Militão werd al na één seizoen doorverkocht aan Real Madrid. FC Porto verdiende vijftig miljoen euro aan de transferdeal met de Spaanse grootmacht, waarvan vier miljoen euro moest worden overgemaakt aan diens oude club São Paulo. De miljoenenaankoop uit Brazilië maakte zijn debuut in de met 3-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen Levante. Bij De Koninklijke mocht hij in zijn eerste seizoen twintig officiële wedstrijden in actie komen, waarvan vijftien in de Primera División.

(Pro Shots)

In zijn tweede seizoen bij Real Madrid kwam Militão niet verder dan 21 wedstrijden in alle competities, maar vanaf zijn derde contractjaar veroverde hij een vaste basisplaats. De teller steeg in het seizoen 2020-2021 naar vijftig officiële wedstrijden (twee doelpunten), waaronder de met 0-1 gewonnen Champions League-finale tegen het Engelse Liverpool. Militão werd in 2022 ook voor de tweede keer landskampioen, waar in het daaropvolgende seizoen de Europese Supercup, de wereldbeker voor clubteams en de Copa del Rey een Madrileense prooi werden.

Militão raakte in de zomer van 2023 zwaar geblesseerd aan zijn knie.


Interlandcarrière

Militão debuteerde op 12 september 2018 in de nationale ploeg van Brazilië, dat een afgetekende 5-0 overwinning boekte in de oefeninterland tegen El Salvador. Hij speelde meteen negentig minuten voor de Seleção. In 2019 mocht Militão deelnemen aan de Copa América. De verdediger maakte pas in de met 3-1 gewonnen finale tegen Peru zijn eerste minuten op deze eindronde.

Brazilië bereikte ook in 2021 de finale van de Copa América. Militão speelde een groot deel van dit toernooi, maar moest vanaf de bank toekijken hoe aartsrivaal Argentinië er met de eindzege vandoor ging (1-0). In 2022 speelde de verdediger zijn eerste WK. Hij speelde vier van de vijf wedstrijden in Qatar, waar De Gele Kanaries in de kwartfinale werden verrast door Kroatië (na strafschoppen).

Laatste update: 22 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie