Ancelotti daagt Barcelona uit: ‘Raar om ze zo te zien spelen’

Foto: Ancelotti daagt Barcelona uit: ‘Raar om ze zo te zien spelen’

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is ondanks de 0-1 nederlaag tegen FC Barcelona hoopvol gestemd over het halen van de finale van de Copa del Rey. De nederlaag in Madrid doet volgens de Italiaanse coach geen recht aan het spelbeeld, die verwacht in Camp Nou meer kansen te krijgen tegen het defensief spelende Barcelona.

De Koninklijke verloor door een eigen doelpunt van Éder Militão met 0-1, maar had over de hele wedstrijd gezien meer overwicht. Desondanks lukte het Real niet om de defensieve muur van Barcelona te slechten, dat zichzelf een goede uitgangspositie verschafte voor de tweede halve finale.

Tevreden Ancelotti

Ancelotti liet ondanks de nederlaag na afloop van het verloren duel tegenover de Spaanse pers weten tevreden te zijn met het vertoonde spel van zijn ploeg. “We hebben goed gespeeld, met veel intensiteit en veel druk naar voren. Dat Barcelona zo weinig balbezit had, is positief.”

Volgens de Italiaanse oefenmeester ontbrak het slechts aan één ding. “We hebben gepresteerd zoals we wilden, alleen we scoorden niet. In de buurt van het doel waren we niet zorgvuldig genoeg. Er waren veel voorzetten, maar zij zijn sterk in de lucht. Desondanks zijn we tevreden met het wedstrijdbeeld. Het is lastig om zo de controle te hebben tegen Barcelona.”

Ancelotti verwacht dat er in Camp Nou meer ruimte zal komen voor zijn aanvallers. “Als we dezelfde intensiteit aan de dag kunnen leggen, dan komen er meer kansen. Barcelona kan niet zo verdedigen in Camp Nou. Het was best raar om Barcelona zo te zien spelen.”

Wie denk jij dat er doorgaat naar de finale?

  • FC Barcelona
  • Real Madrid
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie