‘Eredivisie-terugkeer Depay stap dichter bij’

Foto: ‘Eredivisie-terugkeer Depay stap dichter bij’

Atlético Madrid wil komende zomer af van Memphis Depay meldt het Spaanse SPORT. De blessuregevoeligheid van de Nederlandse spits zou trainer Diego Simeone een doorn in het oog zijn, die de aanvaller wil zien te lozen. Atlético staat dan ook open voor aanbiedingen van andere clubs. Mogelijk ligt er een rentree in de Eredivisie in het verschiet.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Blessuregevoelige Depay op weg naar Atlético-uitgang

Depay arriveerde in januari 2023 bij Atlético, dat hem voor een goedkope prijs kon overnemen van FC Barcelona. Ook bij de Catalanen kampte de Nederlander al met blessureleed en dat zette zich voort bij de Madrilenen. De dertigjarige Depay liep meerdere spierblessures op en moest ook een groot deel van de interlands van Oranje aan zich voorbij laten gaan.

Simeone is volgens de Spaanse krant nu klaar met het vele blessureleed van zijn spits. Atlético is dan ook van plan om Depay komende zomer te verkopen, die nog een contract tot medio 2025 heeft. Naar aanbiedingen wordt dan ook geluisterd, al is er vooralsnog geen club concreet voor de Nederlander. Ook Alvaro Morata mag vertrekken, die interesse zou genieten vanuit Italië en Saudi-Arabië.

Keert Depay terug naar de Eredivisie?

Dat Depay mag vertrekken bij Atlético is mogelijk interessant nieuws voor PSV. Onlangs vertelde ED-journalist Rik Elfrink aan Voetbalzone over Memphis en een eventuele comeback in het Philips Stadion: “Als Depay ervoor openstaat om terug te keren, zou hij zelf ook wat salaris moeten inleveren. Maar dat is wel een mogelijkheid. Marcel Brands (algemeen directeur van PSV, red.) heeft het vorig jaar ook geprobeerd, maar hij bleek toen niet haalbaar. Als Depay nog terug wil naar Nederland, hij is nu dertig, dan is dit wel het moment om er serieus over na te denken. Je kunt ook niet te lang wachten. Bij Luuk de Jong is de terugkeer fantastisch uitgepakt, maar je hebt ook het voorbeeld Ibrahim Afellay, waar de rentree net te laat kwam.”

Al lijkt Depay ook goed betaalbaar voor Ajax en Feyenoord. De marktwaarde van Memphis wordt op slechts twaalf miljoen euro geschat, mede vanwege zijn relatief hoge leeftijd (hij is 30 jaar oud), maar ook vooral omdat hij steeds vaker geblesseerd is. De oud-speler van PSV, Manchester United, Olympique Lyon en FC Barcelona is dus bepaald geen dure klant.

Wie moet Depay oppikken?

  • PSV
  • Ajax
  • Feyenoord
5944+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
3+
Ajax BLUNDERT met Farioli | Stalen Snor #57
09:51
6+
West Ham-speler krijgt gratis koffie voor het leven bij een resultaat tegen Manchester City
09:35
6+
Thiago Silva doet laatste boodschap richting Chelsea spelers
09:14
4+
‘Besiktas en Fenerbahce flirten met komst José Mourinho’
08:57
27+
ADO Den Haag met hakken over de sloot: ‘Het was vandaag genoeg’
08:42
51+
‘Manchester United is aantrekkelijk ongeacht gebrek aan Europees voetbal’
23:48
397+
‘Je houdt je hart vast bij Van Persie’
23:31
183+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
23:14
713+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
23:01
198+
Bizot niet naar EK wegens ‘zwaarwegende familieomstandigheden’
22:48
1632+
‘Miljardair gooit Ten Hag én sterren eruit’
22:27
1824+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:16
51+
Kieftenbeld gaat nog eventjes door: “Vier wedstrijden”
22:10
67+
ADO maakt nog kans op promotie na potje nagelbijten
21:50
861+
‘Grote schande bij ADO-De Graafschap’
21:49
103+
Lijnders barst in huilen uit: “Zonder hem…”
21:09
1501+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
21:07
523+
Buitenland: ‘Ontslag Koeman na misdaad’
21:00
971+
‘Feyenoord-ster heeft laatste duel gespeeld’
20:42
2768+
Ajax gooit roer om met transfers
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie