Voorspelling: recordwinnaar Real Madrid tegenover Bayern München, wie haalt de finale?

Foto: Voorspelling: recordwinnaar Real Madrid tegenover Bayern München, wie haalt de finale?

Historisch gezien zijn ze twee van de allergrootste voetbalclubs aller tijden en ze vechten nu uit wie een plekje in de finale van de Champions League weet te bemachtigen. De een is de trotse kampioen van Spanje, waar de ander juist voor het eerst in lange tijd een keer geen titel pakte. Wie plaatst zich voor de eindstrijd? In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de wedstrijd Real Madrid Bayern München.

Estadio Santiago Bernabeu

Champions League Final Stage

8 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 mei 2024 20:56.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Het eerste doel voor het slot van dit seizoen is al gehaald voor Real Madrid. Door een 3-0-zege op Cádiz werd het Spaanse landskampioenschap definitief binnengehaald. Achtervolgers Girona en FC Barcelona kunnen de Madrilenen niet meer inhalen. Dit betekent de zesendertigste landstitel voor Real, wat een recordaantal is dat verder alleen Juventus heeft gehaald in de vijf grootste voetbalcompetities. Nu door naar het volgende doel: het winnen van de Champions League.

Ook in die competitie is Real de recordwinnaar en aan de prijzenkast moet nu nummer vijftien toegevoegd worden. Op het Europese hoofdpodium is nu achtentwintig thuisduels op rij minimaal één goal gemaakt; deze reeks werd gestart na een 0-3-nederlaag tegen CSKA Moskou in december 2018. Na de winterstop werden dit seizoen RB Leipzig en Manchester City uitgeschakeld. In beide gevallen was de marge klein. Tegen de Duitsers werd met 0-1 gewonnen en met 1-1 gelijkgespeeld, waarna tegen City strafschoppen voor de beslissing zorgden.

Sinds de 4-2-bekernederlaag tegen Atlético Madrid in januari hebben Carlo Ancelotti en zijn spelers geen wedstrijd meer verloren. Vooral de reeks in eigen huis is indrukwekkend. Real is nog ongeslagen in het Estadio Santiago Bernabéu. Tijdens de laatste drie thuisduels werd telkens drie keer gescoord, tegen Manchester City (3-3), FC Barcelona (3-2) en Cádiz (3-0). Ook werd in vijf van de laatste acht thuisduels de nul gehouden door Real.

De ziekenboeg van Real Madrid stroomt richting het einde van het seizoen langzaamaan leeg. Thibaut Courtois, David Alaba en Éder Militão keerden terug van langdurige blessures en kunnen nu ook weer in de Champions League gaan spelen. Daniel Carvajal heeft zijn schorsing uitgezeten en zal normaliter de plek van Lucas Vázquez weer overnemen. Aurélien Tchouaméni is nog een vraagteken voor dit duel. De kans is groot dat Ancelotti kiest voor Toni Kroos, Eduardo Camavinga en Federico Valverde in de rug van Jude Bellingham op het middenveld.

Real Madrid schiet meer dan 6,5 keer op doel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayern München: teaminfo en vorm

Het seizoen is nog niet ten einde en toch is iedereen bij Bayern München volledig in de ban van de komende jaargang. Want wie staat daar voor de groep na de zomer? Van Thomas Tuchel zal afscheid genomen worden, zelfs wanneer hij het voor elkaar krijgt om de Champions League te winnen. De ene na de andere potentiële opvolger wijst de Beierse club echter af, waardoor nu naar verluidt Erik ten Hag in beeld is om terug te keren bij de club waar hij eerder het tweede elftal onder zijn hoede had.

Tuchel heeft de twijfelachtige eer om de eerste trainer sinds het seizoen 2012/13 te zijn die niet de landstitel pakt met Bayern, want de club heeft Bayer Leverkusen die prijs al zien pakken. De beker is ook geen optie meer, dus het zal nu moeten gebeuren in de Champions League. Na het uitschakelen van Lazio en Arsenal en de eerdere 2-2 tegen Real Madrid moet Der Rekordmeister nog twee wedstrijden goed presteren in het toernooi. Dan kan Tuchel alsnog afscheid nemen met een absolute hoofdprijs.

Bayern zal niet per se met een enorm vertrouwen afreizen naar de Spaanse hoofdstad voor de return. Afgelopen weekend werd in de Bundesliga namelijk met 3-1 verloren bij het dit seizoen verrassend sterke VfB Stuttgart. Sowieso gaat het lastig in duels op verplaatsing, want van de laatste negen uitduels gingen er vijf verloren en in deze reeks werd alleen bij laagvliegers SV Darmstadt (2-5) en Union Berlin (1-5) gewonnen. De laatste keer dat Bayern de nul hield in een uitwedstrijd was vorig kalenderjaar.

Waar Real veel spelers ziet terugkeren, zitten ze bij Bayern nog steeds met een flink gevulde ziekenboeg. Raphaël Guerreiro, Sacha Boey, Bouna Sarr, Tarek Buchmann en Kingsley Coman zijn er sowieso niet bij. Verder hoopt Tuchel dat Matthijs de Ligt en Eric Dier fit genoeg zijn om in actie te kunnen komen, zodat hij weer wat meer opties in het centrum van zijn defensie heeft. Ten opzichte van de nederlaag bij Stuttgart maken Leon Goretzka, Thomas Müller, Jamal Musiala en Leroy Sané veel kans op een basisplaats.

Harry Kane scoort

Vorige ontmoetingen

Vorige week ontmoetten deze twee grootmachten elkaar al in München. De bezoekers stonden bij rust met 0-1 voor door een treffer van Vinicius Júnior maar in de tweede helft kwam Bayern weer op een voorsprong doordat Leroy Sané en Harry Kane doel wisten te treffen. Door een benutte strafschop van opnieuw Vinicius werd het uiteindelijk 2-2. In de seizoenen 2016/17 en 2017/18 won Real dit tweeluik met respectievelijk 6-3 en 4-3 over twee wedstrijden.

Wedtip Real Madrid Bayern München

Elk seizoen kun je Real Madrid al met een dikke viltstift invullen als een van de grote favorieten om de Champions League te winnen. Dat is dit seizoen niet anders. De Madrilenen zijn goed in vorm en zitten op een roze wolk na de behaalde landstitel. Bayern is niet in goeden doen, zeker uit niet. Combineer je deze zaken, dan is het niet zo gek om bij een 1X2-voorspelling op de thuisploeg in te zetten. Dit geeft je bij Unibet een odd van 1.98.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:50
0+
Hartman was dicht bij toptransfer: “Nu willen ze me denk ik niet meer”
12:31
57+
‘PSV mikt op deze snelle transfers’
12:11
34+
Hans Kraaij onthult reden waarom Zirkzee en Wieffer ontbreken bij Oranje
12:00
122+
Koeman kiest voor klappen met saaie EK-selectie
11:49
14+
Oranje-international moet toekijken tijdens EK: “Ik denk wel dat ik gespeeld had”
11:29
29+
Feyenoorder vol lof: “Onder Slot ben ik beter én slimmer geworden”
11:08
164+
‘Ajax kocht afgelopen zomer spelers zonder te scouten’
10:44
124+
Luka Modric bewijst loyaliteit: ‘Salaris is geen probleem’
10:25
103+
Technisch directeur FC Utrecht over Ron Jans: ‘Ontzettend dankbaar’
10:07
110+
FC Emmen-ster over Dordrecht-spelers: ‘Ze hadden een grote mond, daar hou ik niet van’
10:00
138+
Ajax BLUNDERT met Farioli | Stalen Snor #57
09:51
91+
West Ham-speler krijgt gratis koffie voor het leven bij een resultaat tegen Manchester City
09:35
32+
Thiago Silva doet laatste boodschap richting Chelsea spelers
09:14
15+
‘Besiktas en Fenerbahce flirten met komst José Mourinho’
08:57
72+
ADO Den Haag met hakken over de sloot: ‘Het was vandaag genoeg’
08:42
124+
‘Manchester United is aantrekkelijk ongeacht gebrek aan Europees voetbal’
23:48
500+
‘Je houdt je hart vast bij Van Persie’
23:31
193+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
23:14
919+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
23:01
250+
Bizot niet naar EK wegens ‘zwaarwegende familieomstandigheden’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie