Fiorentina rekent af met Club Brugge en krijgt herkansing in Conference League-finale

Foto: Fiorentina rekent af met Club Brugge en krijgt herkansing in Conference League-finale

Fiorentina heeft voor het tweede seizoen op rij de finale van de Conference League gehaald. Na de overwinning in de eerste halve finale tegen Club Brugge was de late gelijkmaker voor Viola voldoende om de eindstrijd te halen. Daarin treft het Olympiakos Piraeus of Aston Villa.

Fiorentina speelde met 1-1 gelijk bij Club Brugge en staat opnieuw in de finale van de Conference League

Club Brugge en Fiorentina kruisten woensdagavond de degens in het Jan Breydelstadion, om uit te vechten wie naar de finale van de Conference League mocht. De Italianen waren vorige week met 3-2 te sterk in Italië, door een late winnende treffer. Hierdoor kwam de druk om de Bruggelingen te staan. Domper voor de Belgen was de blessure die Bjorn Meijer afgelopen weekend opliep tegen Antwerp FC. De Nederlandse linksback mist de rest van het seizoen en dus ook de eventuele finale. Door de recente vorm was er bij onze zuiderburen nog wel het nodige optimisme over een goede afloop woensdag.

Vlotte 1-0

De start van de gastheren was uitstekend te noemen. Na twintig minuten brak het de ban na goed werk van Hans Vanaken. De aanvallende middenvelder pikte de bal op en zette voor vanaf de punt van het strafschopgebied. Linksback Maxim De Cuyper was voor de goal opgedoken en kreeg een voorzet op maat. De Belg knipte het leer in de verre hoek: 1-0.

Zo had Club de achterstand goed gemaakt, al drong Fiorentina vervolgens wel behoorlijk aan. Viola creëerde de nodige kansen, maar had moeite om de inzetten tussen de palen en onder de lat te krijgen.

Ongelukkige overtreding leidt gelijkmaker in

Zo bleven de Belgen op voorsprong, maar moest het met hand en tand verdedigen. Het kreeg vijf gele kaarten terwijl de bezoekers twintig minuten voor tijd twee verse wissels bracht. In de slotfase leek er een verlenging in de maak, al kreeg Fiorentina nog de ultieme mogelijkheid na 85 minuten. Na een overtreding van Brandon Mechele ging de bal op de stip, waarna Lucas Beltrán mocht aanleggen. Met een goed geplaatste schuiver klopte hij doelman Simon Mignolet: 1-1.

Zo hadden de Italianen de felbegeerde goal te pakken, tot vreugde van de vele meegereisde fans. Nu moest de thuisclub vol aan de bak om nog een verlenging af te dwingen. Men riep om een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Aanvoerder Vanaken waagde een goede poging in de hoek, keeper Pietro Terracciano keerde echter stijlvol. De al gewisselde Club-middenvelder Denis Odoi liet zich nog gaan en kreeg zijn tweede gele kaart. Hij is de volgende Europese wedstrijd geschorst, maar het ging niet om de finale.

Het was namelijk Fiorentina die de 1-1 over de streep sleepte. Zo haalden de Italianen voor het tweede seizoen op rij de eindstrijd van de Conference League. Vorig jaar was West Ham United nog te sterk, nu wacht een onderonsje met Olympiakos Piraeus of Aston Villa. In het heenduel waren de Grieken verrassend met 2-4 te sterk op Villa Park. Donderdag strijden zij in Athene voor de laatste plek in de finale. Voor Club Brugge betekende het einde van een succesvol Europees seizoen.

Scoreverloop: 1-0 (20′) M.De Cuyper, 1-1 (85′) L.Beltrán

Fiorentina de terechte finalist?

  • Zeker
  • Nee hoor
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie