EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Vormer hakt knoop door over voetbaltoekomst

Foto: Vormer hakt knoop door over voetbaltoekomst

Ruud Vormer hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dat heeft de 36-jarige middenvelder bekendgemaakt middels een videoboodschap. De oud-international, afgelopen seizoen uitkomend voor het Belgische Zulte Waregem, heeft er dan achttien seizoenen betaald voetbal opzitten.

Vormer neemt afscheid van betaald voetbal na succesvolle Belgische jaren

Vormer debuteerde in het seizoen 2006/2007 bij AZ, maar een echte doorbraak bleef in Alkmaar uit. De middenvelder stapte vervolgens over naar Roda JC, waar hij een sterke ontwikkeling doormaakte. Dat leverde hem na vier seizoenen een transfer op naar Feyenoord. Daar wist Vormen zich niet op te werken tot een onomstreden basisspeler, waarna een transfer naar Club Brugge volgde.

Dat bleek een schot in de roos voor Vormer, die bij de Belgische topclub zijn beste jaren kende. Daar won hij vijfmaal de landstitel en wist hij ook eenmaal de Gouden Schoen te winnen voor de beste voetballer van de Belgische competitie. De afgelopen twee jaren was Vormer actief voor Zulte Waregem, waarmee hij vorig seizoen nog degradeerde.

In zijn afscheidsvideo is Vormer dankbaar voor de vele mooie voetbaljaren die hij heeft gekend. “Vanaf dat ik kon lopen was dat met de bal. Mijn grote droom was om profvoetballer te worden. Ik ben nu 36 en nooit in mijn leven had ik gedacht zo’n geweldige en gelukkige carrière als profvoetballer te maken. Vanaf mijn debuut als profvoetballer tot Champions League. Van het Nederlands elftal tot de Gouden Schoen. Mijn vrouw en kinderen, mijn familie en vrienden en de fans wil ik bedanken voor alles wat jullie voor mij hebben gedaan de voorbije jaren. Na al die jaren passie, inzet en voetbalgenot is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een hoofdstuk waarbij ik vaarwel zeg tegen mijn actieve carrière. Eentje waarbij ik mijn voetbalschoenen niet langer aantrek.”

Een begrijpelijke beslissing?

  • Ja, het is mooi geweest voor Vormer
  • Nee, had nog wel paar jaartjes door kunnen gaan
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie