Real maakt er vijf na wervelende start Liverpool

Liverpool en Real Madrid zijn bezig aan een moeizaam seizoen, maar de Champions League-clash van dinsdagavond liet iedere voetballiefhebber genieten. De Spaanse grootmacht trok uiteindelijk aan het langste eind: 2-5.

In 2022 stonden Liverpool en Real Madrid tegenover elkaar in de finale van de Champions League. De Spaanse ploeg triomfeerde met 0-1 in Parijs, waardoor The Reds gebrand waren om revanche te nemen. Cody Gakpo had daar al vroeg voor kunnen zorgen, maar gleed in kansrijke positie onderuit. Kort daarna was het alsnog raak: Darwin Núñez verraste doelman Thibaut Courtois door een voorzet achter het standbeen langs af te werken.

Real Madrid schoot niet lekker uit de startblokken op het sfeervolle Anfield. In de veertiende minuut ging het helemaal fout bij de Madrilenen. Courtois controleerde de bal in zijn eigen strafschopgebied en dacht rustig op zoek te kunnen naar een teamgenoot, maar verspeelde de bal knullig aan Mohamed Salah. De Egyptenaar strafte de blunder meteen af: 2-0.

Ook Alisson blundert

Vorig seizoen stond Real Madrid meermaals op vanuit de dood en dat was in deze clash niet anders. Nog voor rust slaagden de manschappen van Carlo Ancelotti erin om de schade te repareren. In de 21ste minuut zorgde Vinícius Júnior voor de aansluitingstreffer knap af te drukken in de verre hoek, waarna hij ook de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Ditmaal blunderde doelman Alisson Becker bij een poging om de bal weg te werken.

Voor Liverpool betekende de gelijkmaker van Vinícius een enorme dreun, zeker omdat Salah en Núñez er tussendoor niet in slaagden om de marge terug te brengen tot twee. Het bleken kostbare missers. Vroeg in de tweede helft liep Real Madrid zelfs uit naar een 2-3 voorsprong. Een vrije trap van Luka Modric werd tegen de touwen geknikt door verdediger Éder Militão.

Real Madrid zat plotseling heerlijk in de wedstrijd en slaagde er binnen een uur in om zelfs uit te lopen naar 2-4. Met een van richting veranderd schot schoot Karim Benzema de vierde Madrileense treffer tegen de touwen. Liverpool probeerde daarna nog wel om terug in de wedstrijd te komen, maar opnieuw Benzema wist de Engelse hoop definitief aan flarden te schieten: 2-5.

Scoreverloop: 1-0 (4′) D. Núñez, 2-0 (14′) M. Salah, 2-1 (21′) Vínicius, 2-2 (36′) Vinícius, 2-3 (48′) E. Militão, 2-4 (56′) K. Benzema, 2-5 (67′) K. Benzema