Darwin Núñez

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Darwin Núñez

Darwin Núñez is een Uruguayaanse spits van beroep. Sinds de zomer van 2022 draagt hij het shirt van Premier League-club Liverpool.

  • Núñez speelt momenteel voor Liverpool
  • De spits kwam eerder uit voor Peñarol, Almería en Benfica
  • In 2017 en 2018 werd hij kampioen in Uruguay
  • Núñez debuteerde in 2019 als Uruguayaans international

Clubcarrière

Darwin Gabriel Núñez Ribeiro werd op 24 juni 1999 geboren in het Uruguayaanse Artigas, dat gelegen is aan de grens met Brazilië. In zijn thuisland trapte de spits zijn loopbaan af bij CA Peñarol. Núñez maakte hier zijn professionele debuut en kwam uiteindelijk tot 22 officiële wedstrijden (vier goals) namens Los Manyas.

Almería

In het seizoen 2019-2020 speelde Núñez voor de Spaanse club Almería, dat een transfersom van vijftien miljoen euro voor hem aftikte. De Uruguayaan speelde 32 officiële wedstrijden op het tweede niveau van Spanje (zestien doelpunten). Mede dankzij diens doelpunten bereikte de club de play-offs om promotie naar de Primera División, maar daarin bleek Girona over twee duels te sterk.

Benfica

De scoringsdrift van Núñez bij Almería bleef niet onopgemerkt. Al na één seizoen stond de Portugese topclub Benfica op de stoep met een aanbod van 24 miljoen euro. Zijn eerste seizoen in Lissabon verliep redelijk met veertien doelpunten in 44 officiële wedstrijden, maar in het daaropvolgende jaar ging hij helemaal los: 34 goals in 41 officiële wedstrijden. Núñez maakte op 15 maart 2022 de enige treffer in het uitduel met Ajax, dat daardoor werd uitgeschakeld in de Champions League.

(Pro Shots)

Liverpool

In de zomer van 2022 maakte Núñez de overstap naar de Engelse Premier League. De Uruguayaan vertrok voor tachtig miljoen euro naar Liverpool, waar hij zijn eerste doelpunt maakte in diens debuutwedstrijd tegen Manchester City voor de Community Shield (3-1 overwinning). Ook zijn competitiedebuut leverde meteen een doelpunt op, maar in de daaropvolgende maanden ontstond enige scepsis. Het hielp niet mee dat Núñez in de tweede speelronde meteen een rode kaart pakte door tegen Crystal Palace (1-1) een kopstoot uit te delen.

Núñez schoof vijftien keer raak in zijn eerste seizoen voor Liverpool (42 wedstrijden). Zijn mooiste doelpunt maakte hij in de Champions League-clash met Real Madrid door de bal achter het standbeen langs binnen te werken. Zijn team bleek uiteindelijk een maatje te klein voor de Spaanse topclub, waar het in de Premier League ook niet echt wilde vlotten.


Interlandcarrière

Op 16 oktober 2019 debuteerde Núñez in de nationale ploeg van Uruguay. Bondscoach Óscar Tabárez gunde hem speeltijd in een oefeninterland tegen Peru (1-1) en dat leverde prompt zijn eerste treffer op. In 2022 speelde hij zijn eerste eindtoernooi als A-international, maar op het WK werd zijn team al in de groepsfase uitgeschakeld. Scoren deed hij niet in Qatar.

Laatste update: 8 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie