Curtis Jones is een Engelse middenvelder met Nigeriaanse roots. De jeugdinternational van Engeland speelt momenteel voor Premier League-club Liverpool.

• De middenvelder werd in 2020 kampioen van Engeland
  • Hij veroverde er meer prijzen, waaronder de wereldbeker voor clubs
  • Jones won in 2023 het EK met Engeland – 21

Clubcarrière

Curtis Julian Jones werd op 30 januari 2001 geboren in Liverpool. Op negenjarige leeftijd werd de rechtsbenige middenvelder opgenomen in de jeugdopleiding van Liverpool, waar hij het volledige traject wist te doorlopen. In februari 2018 ondertekende de Scouser zijn eerste contract. Aan het einde van het seizoen 2017-2018 debuteerde Jones in de wedstrijdselectie van Liverpool, maar manager Jürgen Klopp gunde hem tegen stadsgenoot Everton geen speeltijd.

Debuut voor Liverpool

In de zomer van 2018 mocht Jones meedraaien met de A-selectie van Liverpool. Dat leidde in de eerste helft van het seizoen 2018-2019 nog niet tot speeltijd in een officiële wedstrijd, maar op 7 januari 2019 mocht hij in de FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (2-1 nederlaag) dan toch zijn eerste minuten maken voor The Reds. Klopp liet hem starten in het Molineux Stadium om hem na zeventig minuten te laten aflossen door Roberto Firmino. Liverpool won dat seizoen de Champions League, maar daar had Jones verder geen aandeel in.

Juichen als speler van Liverpool (Pro Shots)

Jones maakte op 7 december 2019 zijn Premier League-debuut op bezoek bij AFC Bournemouth (0-3 zege). Op 5 juli 2020 maakte de middenvelder tegen Aston Villa (2-0 zege) zijn eerste doelpunt als prof. Hij had daarmee een klein aandeel in het veroveren van de landstitel. Liverpool won in het seizoen 2019-2020 ook de Europese Supercup en de wereldbeker voor clubteams. Jones mocht vanaf het seizoen 2020-2021 regelmatig opdraven voor de club uit zijn geboortestad, waarmee hij ook de FA Cup (2022), League Cup (2022) en de Engelse Supercup (2023) veroverde.

Interlandcarrière

Jones doorliep verschillende jeugdelftallen van Engeland. In 2023 werd hij Europees kampioen met de Onder 21-selectie. In de finale tegen de leeftijdsgenoten van Spanje maakte de middenvelder in de blessuretijd van de eerste helft het winnende doelpunt (1-0).

Laatste update: 1 februari 2024