Gakpo helpt stroef Liverpool met winnende treffer

Foto: Gakpo helpt stroef Liverpool met winnende treffer

Liverpool heeft de eerste stap richting de finale van de League Cup gezet. In het heenduel van de halve eindstrijd tegen Fulham wonnen The Reds moeizaam met 2-1. Invaller Cody Gakpo maakte de winnende treffer.

2-1 in heenduel halve finale League Cup

Na goede zeges op Newcastle United (Premier League) en Arsenal (FA Cup) begon Liverpool goedgemutst op Anfield aan de halve finale tegen Fulham. Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch begonnen in de basis, Cody Gakpo moest het doen met een reserverol. Dat gold bij de bezoekers ook voor Kenny Tete en oud-PSV’er Carlos Vinícius. Oud-Ajacied Calvin Bassey ontbrak door de Afrika Cup-verplichtingen.

Fulham had mogelijk dinsdag naar Middlesbrough gekeken, dat Chelsea in de heenwedstrijd verraste. Een stunt bij Liverpool zat er wellicht in voor The Cottagers, zeker toen het na negentien minuten op voorsprong kwam. Andreas Pereira bezorgde de bal bij Willian, die goed inkwam en Caoimhín Kelleher verraste in de korte hoek. Na rust bracht Jürgen Klopp zwaar geschut in met Gakpo en Darwin Núñez.

Achterstand omgedraaid

De Uruguayaanse spits had al snel een aandeel met een assist, al kwam er bij de goal van Curtis Jones het nodige geluk kijken. Via de rug van Fulham-verdediger Tosin Adarabioyo belandde de bal in het doel. Drie minuten later lag de 2-1 ook in het mandje. Na een goedlopende aanval was het wederom Núñez met de beslissende voorzet. Hij legde af op Gakpo, die de eindstand bepaalde. De Eindhovenaar scoorde in alle League Cup-duels tot nu toe dit seizoen, en is met vier goals gedeeld topscorer van het toernooi.

Scoreverloop: 0-1 (19′) Willian, 1-1 (68′) C. Jones, 2-1 (71′) C.Gakpo

Mooi als Liverpool de League Cup wint?

  • Ja, toch een aardige prijs
  • Stelt echt niks voor…
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie