Negental Liverpool ziet heroïsch plannetje mislukken

Foto: Negental Liverpool ziet heroïsch plannetje mislukken

Tottenham Hotspur en Liverpool leken op zaterdagavond af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. En dat was knap van The Reds, want die kwamen na twee rode kaarten met negen man te staan. In de absolute slotfase van de Premier League-topper ging het echter toch nog mis voor de mannen van trainer Jürgen Klopp. Een eigen goal van Joël Matip betekende een fikse domper.

Tottenham Hotspur-Liverpool 2-1

De kraker tussen The Spurs en The Reds had een Nederlands tintje door de aanwezigheid van Micky van de Ven aan de ene kant en Virgil van Dijk en Cody Gakpo aan de andere. Liverpool had in de openingsfase het betere van het spel en werd gevaarlijk via Alexis Mac Allister en Mohamed Salah, waarna ook Gakpo oog in oog kwam te staan met doelverdediger Guglielmo Vicario.

Na 25 minuten spelen kon Klopp zijn strijdplan echter in de prullenbak gooien na een grove overtreding van Curtis Jones op Yves Bissouma. Aanvankelijk gaf scheidsrechter Simon Hooper de middenvelder een gele kaart, maar na inmenging van de VAR kreeg de prent een ander kleurtje: rood! Opmerkelijk genoeg waren het vervolgens The Reds die op voorsprong leken te komen via Luis Díaz, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Daarna werd het juist weer 1-0 voor de thuisploeg en de goal van Heung-Min Son bleef wél staan, maar werd vervolgens weer onschadelijk gemaakt door de 1-1 van Gakpo, die op dat moment overigens al niet meer zo heel fris oogde. Hij bleef na de rust dan ook achter in de kleedkamer.

Negen man en ondergang

In de tweede helft ging het wéér mis voor Liverpool, omdat Diogo Jota binnen korte tijd twee keer geel kreeg en dus óók moest gaan douchen. Met kunst- en vliegwerk leken de mannen van Klopp overeind te blijven, op heroïsche wijze, maar een eigen doelpunt van Matip dompelde The Reds toch nog onder in rouw.

Scoreverloop: 1-0 (36′) H.M. Son, 1-1 (45′) C. Gakpo, 2-1 (90′) J. Matip (eigen doelpunt)

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie