Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”

Foto: Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”

Hans Kraaij junior vreest voor Roda JC Kerkrade. De Limburgers staan ook na de voorlaatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie op een directe promotieplaats, maar de verslaggever annex voetbalanalist ziet het somber in.

Promotiefeest Roda JC op losse schroeven

Roda JC won vrijdagavond met 2-0 van SC Cambuur. Na afloop stormden fans van de Limburgers het veld op, maar concurrent FC Groningen maakte diep in extra tijd alsnog de gelijkmaker tegen Telstar (1-1). Even leek de promotie alsnog een feit, ware het niet dat de stadionspeaker ten onrechte melding maakte van de 2-1 in Velsen-Zuid.

“Deze ontknoping is werkelijk ongelooflijk, de neutrale kijker hoopte natuurlijk op dé ontknoping FC Groningen – Roda JC volgende week”, oordeelde Kraaij na afloop bij ESPN. “Maar wat de Roda-supporters hebben gehoord is natuurlijk verschrikkelijk. Waar heeft de scheidsrechter ook zeven minuten blessuretijd vandaan gehaald?”

“Dit is werkelijk ongelooflijk”, vervolgt de analist. “Het doet me een beetje denken aan Huub Stevens, die als trainer van Schalke 04 ook een keer dacht dat hij de titel had gepakt en op het laatste moment nog werd ingehaald. Hij werd alleen niet ingehaald door een speaker.”

Ellendige jaren voor Roda

Kraaij besluit: “Jaren en jaren hebben de supporters van Roda pijn geleden. Vorig jaar zijn ze vijftiende geworden. Als dan de speaker, die je toch wel vertrouwt, roept dat het 2-1 voor Telstar is geworden tegen Groningen… Je wordt dan zo de ellende in gepraat, gejaagd. Voor die mensen is het verschrikkelijk. Ik hoop dat iedereen nog een normale hartslag heeft, want ik kan me voorstellen dat je hier he-le-maal gek van wordt.”

Gaat Roda JC alsnog promoveren?

  • Ja
  • Nee
626+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie