Chelsea dwarsboomt wederom CL plannen Tottenham

Het is Tottenham Hotspur niet gelukt om dichterbij Champions League voetbal te geraken. De ploeg van Ange Postecoglou ging met 2-0 onderuit in de Londense derby.

Champions League verder uit zicht

Tottenham Hotspur, met Micky van de Ven in de basis, leed een uiterst pijnlijke nederlaag in de strijd om Champions League voetbal komend seizoen. Van de Ven haalde nog wel een bal van de lijn in de vijfde minuut, maar kon niet voorkomen dat The Blues er met de overwinning vandoor gingen. Trevoh Chalobah en Nicolas Jackson waren trefzeker voor de club uit het westen van Londen. Chelsea-coach Mauricio Pochettino deed zo zijn oude werkgever pijn. Door deze nederlaag raakt plek vier steeds verder uit het zicht voor Spurs.

Matig Spurs

Tottenham kwam niet goed voor de dag en Chelsea domineerde de wedstrijd. Cristian Romero had vijf minuten voor rust een goede kans, maar kopte naast. Voor de rest liet Spurs weinig zien. Even daarvoor kopte Chalobah Chelsea op voorsprong: 1-0. Tottenham kwam na rust wel iets beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd het zelden. Een kwartier voor tijd besliste Chelsea de wedstrijd. Cole Palmer’s vrije trap belandde op de lat waarna Jackson van dichtbij kon binnen tikken: 2-0.

Zie jij Spurs nog Champions League voetbal halen?