Micky van de Ven

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Micky van de Ven

Micky van de Ven is een Nederlandse verdediger van beroep. In de zomer van 2023 verruilde hij VfL Wolfsburg voor Tottenham Hotspur.

  • Van de Ven speelt momenteel voor Tottenham Hotspur
  • De verdediger werd voor 40 miljoen euro weggekocht bij VfL Wolfsburg
  • Hij brak door in het shirt van FC Volendam
  • Van de Ven debuteerde in 2023 als A-international van Oranje

Clubcarrière

Van de Ven zag op 19 april 2001 het levenslicht in Wormer, een dorp in de Zaanstreek. Zijn voetbalcarrière ging van start bij het lokale WSV ’30 en daar werd hij ontdekt door FC Volendam. De verdediger doorliep een aantal jeugdteams van Het Andere Oranje, waaronder Jong Volendam. Voor dat team debuteerde hij in de Derde Divisie tijdens een duel met USV Hercules. Jong FC Volendam werd dat seizoen kampioen en dwong promotie naar de Tweede Divisie af.

Toptalent in Volendam

Van de Ven werd gezien als een toptalent bij FC Volendam. Zijn debuut in de A-selectie volgde op 4 oktober 2019 tegen Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. De verdediger ontwikkelde zich goed en werd onder de nieuwe trainer Wim Jonk een belangrijke schakel. FC Volendam beloonde hem niet voor het eerst met een gloednieuw contract, maar misschien nog wel mooier: ondanks zijn jonge leeftijd kreeg Van de Ven ook de aanvoerdersband om zijn arm.

Van de Ven speelde 48 officiële wedstrijden (twee doelpunten) voor de A-selectie van FC Volendam. In die periode had hij zich in de kijker gespeeld bij verschillende binnen- en buitenlandse clubs, waaronder een aantal topclubs in Nederland. Van de Ven besloot eind augustus 2021 te kiezen voor het buitenland. Na een deal over een transfersom van drieënhalf miljoen euro tekende hij voor vier seizoenen bij VfL Wolfsburg, dat net onder leiding stond van Mark van Bommel.

(Pro Shots)

VfL Wolfsburg

In Wolfsburg kreeg Van de Ven niet meteen de kans. In het seizoen 2021-2022 mocht de Nederlander vijf keer opdraven in de Bundesliga, maar desondanks zag hij in de zomer van 2022 geen heil in een terugkeer naar zijn geboorteland. Het bleek een verstandige keuze. Van de Ven wist een basisplaats af te dwingen bij de Bundesliga-formatie en dwong daarmee zelfs een plek af in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal, maar haalde de definitieve selectie niet.

Van de Ven bleef ook na het WK uitmuntend presteren met VfL Wolfsburg. In het seizoen 2022-2023 eindigde hij op 36 officiële wedstrijden (één doelpunt). Zijn naam viel in de eindfase van het seizoen in relatie tot een aantal aansprekende clubs. Op 8 augustus 2023 tekende hij een vijfjarig contract bij Tottenham Hotspur, dat veertig miljoen euro (exclusief bonussen) neertelde.

(Pro Shots)

Tottenham Hotspur

Op 13 augustus 2023 maakte Van de Ven zijn Premier League-debuut voor Tottenham Hotspur. In het uitduel met Brentford (2-2) stond hij negentig minuten binnen de lijnen. Een week later won hij ten koste van Manchester United zijn eerste officiële wedstrijd in Londense dienst.


Interlandcarrière

Van de Ven doorliep verschillende jeugdelftallen van Nederland. Als speler van Tottenham maakte hij op 13 oktober 2023 zijn debuut voor het grote Oranje. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (1-2 nederlaag) viel de verdediger na tachtig minuten in voor Nathan Aké.

Laatste update: 13 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie