Quinten Timber

Leeftijd: 22

Het laatste seizoen is Quinten Timber

Quinten Timber is een professioneel middenvelder en is de tweelingbroer van Ajax-verdediger Jurriën Timber. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord.

  • Timber speelt momenteel voor Feyenoord
  • In 2023 werd hij landskampioen
  • De middenvelder speelde eerder voor Ajax (jeugd) en FC Utrecht
  • Hij is de tweelingbroer van Jurriën Timber

Clubcarrière

Timber werd op 17 juni 2001 geboren in Utrecht. Aanvankelijk droeg hij net als Jurriën de achternaam van hun vader (Maduro), maar in februari 2018 werd besloten om de achternaam van zijn moeder aan te nemen. “Omdat we meer voelen bij de familie Timber”, zo vertelde de tweeling een jaar later aan de NOS. “We vonden dit een mooi eerbetoon aan onze moeder. Zij en de hele familie waren heel trots.”

De tweeling ging lange tijd gelijk op. Zij speelden achtereenvolgens samen bij amateurclub DVSU, Feyenoord en vertrokken ook samen naar aartsrivaal Ajax. In 2020 brak Jurriën door in de hoofdmacht van de Amsterdammers, maar Quinten zag in die jaren minder perspectief op speeltijd. Dat was voor hem aanleiding om in 2021 ‘nee’ te zeggen tegen een nieuw aanbod van Ajax. In de zomer van dat jaar nam Timber transfervrij afscheid.

FC Utrecht

Timber koos voor een dienstverband bij FC Utrecht, waar hij een contract voor drie seizoenen ondertekende. De middenvelder wist in korte tijd meteen zijn stempel te drukken. Op 3 oktober 2021 had hij een belangrijk aandeel in de 0-1 overwinning op het Ajax van tweelingbroer Jurriën door de assist te geven op het winnende doelpunt van Django Warmerdam. Met 33 officiële optredens, twee doelpunten en vier assists beleefde hij een sterk debuutjaar in de Domstad.

(Pro Shots)

Feyenoord

Timber speelde zich in Utrecht-shirt in de kijker bij binnen- en buitenlandse topclubs. De volledige topdrie toonde interesse. Een weerzien bij Ajax behoorde tot de mogelijkheden, maar in de zomer van 2022 besloot de middenvelder de voorkeur te geven aan een terugkeer bij Feyenoord. Naar verluidt betaalden de Rotterdammers zo’n 7,5 miljoen euro voor diens handtekening en daarmee werd hij de op dat moment duurste Feyenoord-aanwinst ooit. Timber debuteerde op 7 augustus 2022 tegen Vitesse (2-5 overwinning).

Door een knieblessure en de ontwikkeling van Mats Wieffer verloor Timber gaandeweg de tweede seizoenshelft zijn basisplaats bij Feyenoord. Wel mocht hij een klein half uur opdraven in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0 overwinning).

Laatste update: 15 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie