Ondrej Lingr

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Ondrej Lingr

Ondrej Lingr is een aanvallende middenvelder met de Tsjechische nationaliteit. De international van Tsjechië verruilde Slavia Praag in de zomer van 2023 voor Feyenoord.

• Lingr speelt momenteel voor Feyenoord
  • De middenvelder werd in augustus 2023 gehuurd van Slavia Praag
  • Hij won één landstitel en twee bekers met de Tsjechische club
  • Lingr brak door in het shirt van MFK Karviná
  • In 2022 debuteerde hij voor de Tsjechische ploeg

Clubcarrière

Lingr werd op 7 oktober 1998 geboren in het Tsjechische Havirov, dat grenst aan de stad Ostrava. In eigen land werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van MFK Karviná. De aanvallende middenvelder doorliep hier het volledige traject.

Doorbraak bij Karviná

Op 12 mei 2017 maakte Lingr zijn professionele debuut in het shirt van MFK Karviná. In de thuiswedstrijd tegen Sparta Praag (1-1) mocht de getalenteerde middenvelder één minuut voor tijd invallen. De technische staf deed ook in de laatste speelronde van de Tsjechische voetbalcompetitie een beroep op hem, een invalbeurt van tien minuten tegen FK Jablonec (0-2 nederlaag).

In de daaropvolgende seizoenen ontpopte Lingr zich tot een vaste waarde in het shirt van MFK Karviná. De middenvelder mocht in het seizoen 2017-2018 zijn eerste basisplaatsen noteren en geleidelijk nam dat vaste vormen aan. Hij bleef tot augustus 2020 actief voor de Tsjechische club, waar hij in totaal tachtig officiële wedstrijden afwerkte (twaalf doelpunten).

(Pro Shots)

Slavia Praag

Lingr maakte in augustus 2020 voor zo’n 450.000 euro de overstap naar Slavia Praag. Hij maakte zijn debuut in de uitwedstrijd tegen SK Dynamo Ceske Budejovice (0-6 overwinning) op 23 augustus. De middenvelder mocht als invaller acht minuten opdraven voor de hoofdstedelingen. In zijn debuutseizoen voor Slavia wisselde hij basisplaatsen af met invalbeurten, waarmee de teller opliep naar 44 gespeelde wedstrijden (acht doelpunten). Scoren deed Lingr onder meer tegen aartsrivaal Sparta Praag en het Franse OGC Nice.

In het shirt van Slavia Praag ontwikkelde Lingr zich tot een vaste waarde. Tot en met augustus 2023 liep diens teller op naar 138 officiële wedstrijden, waarin hij veertig doelpunten en elf assists liet aantekenen. Met zijn team won hij de Tsjechische landstitel van 2021 en twee Tsjechische bekers (2021 en 2023). Na zijn derde seizoen verscheen Lingr serieus op de radar van Feyenoord, dat hem op huurbasis met optie tot koop wist binnen te halen.

Feyenoord

Lingr maakte op 3 september 2023 voor het eerst speelminuten in Feyenoord-shirt. Op bezoek bij FC Utrecht (1-5 zege) mocht de nieuwkomer na 85 minuten invallen voor Quinten Timber. Zijn eerste doelpunt maakte hij dertien dagen later in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, dat met 6-1 opzij werd gezet.

Interlandcarrière

Lingr maakte op 24 maart 2022 zijn debuut voor de nationale ploeg van Tsjechië. In de halve finale van de play-offs voor het WK mocht de middenvelder na 111 minuten invallen voor Adam Hlozek. Tegenstander Zweden had kort daarvoor de 1-0 gemaakt en gaf die voorsprong niet meer uit handen, waardoor de Tsjechen deelname aan het wereldkampioenschap in Qatar definitief uit het zicht verloren. Lingr bleef ondanks het zure resultaat deel uitmaken van de selectie.

Laatste update: 2 oktober 2023