Trots en teleurstelling bij Lukkien: “Ons sporthart huilt”

Foto: Trots en teleurstelling bij Lukkien: “Ons sporthart huilt”

FC Groningen stond na de eerste helft tegen Feyenoord verrassend op een 0-1 voorsprong, maar slaagde er uiteindelijk niet in om de stunt te voltooien. De Rotterdammers bogen de achterstand uiteindelijk om in een 2-1 overwinning, waardoor Groningen de finale misliep. De teleurstelling overheerste bij Groningen, maar bij trainer Dick Lukkien was er ook een gevoel van trots te bespeuren.

Trots en teleurstelling bij Lukkien na goede vertoning FC Groningen tegen Feyenoord

Groningen kwam verrassend voor de dag in De Kuip en zette in de eerste helft brutaal druk naar voren en kwam na een half uur spelen zelfs op voorsprong via Laros Duarte. Na rust wist Feyenoord de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. “Ons sporthart huilt, want voor ons gevoel waren we er heel dicht bij na een heel goede eerste helft”, reageerde Lukkien na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. “Dan is het waardeloos dat we verliezen, maar we mogen terugkijken op een meer dan geslaagde bekercampagne. Alleen de teleurstelling overheerst op dit moment wel bij mij.”

De oefenmeester was trots op wat zijn ploeg in de eerste helft liet zien in De Kuip. “Je kunt wel iets bedenken, maar uiteindelijk gaat het om de uitvoering. We hebben gepoogd om hoog druk te zetten, ook in De Kuip. Dat is heel lastig tegen een goed voetballende ploeg, maar dat is prima gelukt. We waren ook dreigend aan de bal, dus ik heb wel genoten van die eerste helft.” Lukkien voelde al dat het in de tweede helft anders zou gaan worden. “Die 0-1 was in mijn beleving ook zeker niet onverdiend. Maar je weet ook dat er dingen geen veranderen en dat Arne waarschijnlijk heel boos is geworden in de kleedkamer.”

Schoonheidsfoutjes FC Groningen afgestraft door Feyenoord

Feyenoord kwam inderdaad een stuk agressiever uit de kleedkamer en uiteindelijk moest Groningen capituleren na goals van  Dávid Hancko en invaller Ondrej Lingr. “Het is zonde dat wij bij die goals een paar schoonheidsfoutjes maakten, dat straffen zij af”, concludeerde Lukkien. “Natuurlijk, zij spelen een hoger tempo dan wij gewend zijn, daardoor raak je vermoeid. Maar wij verdedigden ook niet goed, we maakten verkeerde keuzes. Als je geen druk zet op de bal, moet je wel de ruimtes verdedigen.”

Lukkien is benieuwd of zijn ploeg het niveau wat het heeft laten zien ook kan doortrekken in de rest van de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. “Als je dit soort wedstrijden kunt spelen op dit niveau, dan moet het overal kunnen en dan is het ook zaak dat te gaan doen. We moeten het klotegevoel nu even laten rusten. We lopen een finale mis, dat is balen. Maar morgen landt waarschijnlijk ook wel het gevoel dat we heel veel dingen goed hebben gedaan. Die moeten we meenemen om de schwung erin te houden.”

Verwacht jij dat Groningen gaat promoveren?

  • Ja
  • Nee
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie