Trots en teleurstelling bij Lukkien: “Ons sporthart huilt”

Foto: Trots en teleurstelling bij Lukkien: “Ons sporthart huilt”

FC Groningen stond na de eerste helft tegen Feyenoord verrassend op een 0-1 voorsprong, maar slaagde er uiteindelijk niet in om de stunt te voltooien. De Rotterdammers bogen de achterstand uiteindelijk om in een 2-1 overwinning, waardoor Groningen de finale misliep. De teleurstelling overheerste bij Groningen, maar bij trainer Dick Lukkien was er ook een gevoel van trots te bespeuren.

Trots en teleurstelling bij Lukkien na goede vertoning FC Groningen tegen Feyenoord

Groningen kwam verrassend voor de dag in De Kuip en zette in de eerste helft brutaal druk naar voren en kwam na een half uur spelen zelfs op voorsprong via Laros Duarte. Na rust wist Feyenoord de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. “Ons sporthart huilt, want voor ons gevoel waren we er heel dicht bij na een heel goede eerste helft”, reageerde Lukkien na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. “Dan is het waardeloos dat we verliezen, maar we mogen terugkijken op een meer dan geslaagde bekercampagne. Alleen de teleurstelling overheerst op dit moment wel bij mij.”

De oefenmeester was trots op wat zijn ploeg in de eerste helft liet zien in De Kuip. “Je kunt wel iets bedenken, maar uiteindelijk gaat het om de uitvoering. We hebben gepoogd om hoog druk te zetten, ook in De Kuip. Dat is heel lastig tegen een goed voetballende ploeg, maar dat is prima gelukt. We waren ook dreigend aan de bal, dus ik heb wel genoten van die eerste helft.” Lukkien voelde al dat het in de tweede helft anders zou gaan worden. “Die 0-1 was in mijn beleving ook zeker niet onverdiend. Maar je weet ook dat er dingen geen veranderen en dat Arne waarschijnlijk heel boos is geworden in de kleedkamer.”

Schoonheidsfoutjes FC Groningen afgestraft door Feyenoord

Feyenoord kwam inderdaad een stuk agressiever uit de kleedkamer en uiteindelijk moest Groningen capituleren na goals van  Dávid Hancko en invaller Ondrej Lingr. “Het is zonde dat wij bij die goals een paar schoonheidsfoutjes maakten, dat straffen zij af”, concludeerde Lukkien. “Natuurlijk, zij spelen een hoger tempo dan wij gewend zijn, daardoor raak je vermoeid. Maar wij verdedigden ook niet goed, we maakten verkeerde keuzes. Als je geen druk zet op de bal, moet je wel de ruimtes verdedigen.”

Lukkien is benieuwd of zijn ploeg het niveau wat het heeft laten zien ook kan doortrekken in de rest van de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. “Als je dit soort wedstrijden kunt spelen op dit niveau, dan moet het overal kunnen en dan is het ook zaak dat te gaan doen. We moeten het klotegevoel nu even laten rusten. We lopen een finale mis, dat is balen. Maar morgen landt waarschijnlijk ook wel het gevoel dat we heel veel dingen goed hebben gedaan. Die moeten we meenemen om de schwung erin te houden.”

Verwacht jij dat Groningen gaat promoveren?

  • Ja
  • Nee
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:34
0+
De Jong prijst Bosz: “Zo moet voetbal zijn”
15:22
7+
Veerman haalt zijn gram: “Het blijft altijd wat”
15:11
84+
Woede na Ajax-treffer: “Oprotten!”
15:00
47+
‘Xavi Simons zegt ‘ja’ tegen transfer’
14:48
14+
Droom komt uit voor Teze: “Laten zien dat we de beste zijn”
14:27
10+
David Min hattrickheld bij ruime en cruciale zege RKC op Heracles
14:08
22+
PSV na enerverend duel met Sparta officieel landskampioen
13:45
10+
Dit zijn de opstellingen van FC Utrecht en Vitesse
13:26
65+
Opstellingen Volendam en Ajax: Amsterdammers zien spelers terugkeren
13:06
602+
Nederland laat niets heel van PSV-publiek bij kampioensduel
12:53
273+
Zo ziet het nieuwe thuisshirt van Ajax er uit
12:33
41+
Brutaal Sparta laat nerveus PSV bibberen en komt op voorsprong
12:21
19+
Bosz wil ‘enorme baggerwedstrijd’ voorkomen in kampioensduel
12:05
16+
Schaal gearriveerd in Eindhoven, trotse Van Breukelen
11:49
92+
Jansen over ontslag bij AZ: “Klein krasje”
11:26
4+
Dit zijn de opstellingen van Heracles Almelo en RKC Waalwijk
11:18
17+
Opstellingen PSV en Sparta: Geen verrassingen aan Eindhovense kant in kampioenswedstrijd
10:47
55+
‘Voormalig PSV’er moet worden geruild met Harry Maguire’
10:30
364+
Sutalo over transfer naar Ajax: “Ik had moeite met de aanpassing”
10:07
164+
Ten Hag over transfer Slot: “Ik ben heel blij voor hem”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie