Meesterzetten van Slot helpen belabberd Feyenoord naar finale

Foto: Meesterzetten van Slot helpen belabberd Feyenoord naar finale

FC Groningen mocht even dromen van de bekerfinale, maar Feyenoord-trainer Arne Slot stak daar hoogstpersoonlijk een stokje voor. Door tactische ingrepen en wissels van de coach werd een belabberde eerste helft na rust goed gemaakt. Dávid Hancko en invaller Ondřej Lingr speelden een hoofdrol.

Verslag van Feyenoord – FC Groningen vanuit De Kuip

Voorafgaand aan het duel liet Het Legioen zien er vanavond extra zin in te hebben. Nadat de rook van de sfeeractie was verdwenen, lieten de spelers van Feyenoord op hun beurt weinig vuurwerk zien. De grootste kansen kwamen zelfs van de uitploeg. Luciano Valente lanceerde na 37 seconden het eerste schot van FC Groningen en na elf minuten schoot Laros Duarte op de paal. Daarna begon het grote wachten. Feyenoord moest op zoek naar de vrije man en kon af en toe naar voren breien, maar doelpogingen van Calvin Stengs, Jurriën Timber en Ayese Ueda die volgden, waren niet goed genoeg.

Een doelpunt van Groningen hing op dat moment niet in de lucht, maar kwam er wel. Een schot van Duarte werd aangeraakt, waardoor Timon Wellenreuther op het verkeerde been stond. Tot verrassing van iedereen, inclusief de eigen spelers en meegereisde fans, kwam de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie op voorsprong. Nu was Feyenoord aan zet, dus zakte Groningen verder in. Yankuba Minteh kreeg de taak om door de Groningse muur te dribbelen, maar het was telkens te dichtbevolkt rond de zestienmeter. Arne Slot moest kortom wat anders gaan bedenken voor de tweede helft.

Meesterzet van Slot

Igor Paixão werd gewisseld voor Luka Ivanušec en ook Marcós Lopez, die een paar keer faalde in de opbouw, ging eruit. Voor hem in de plaats kwam rechtsback Bart Nieuwkoop, waardoor Dávid Hancko doorschoof naar linksback. En laat het nou net Hancko zijn die in de zestigste minuut opdook bij de tweede paal. De Slowaak was er als de kippen bij om een strakke voorzet van Stengs in één keer binnen te werken. Feyenoord juichte amper na de gelijkmaker. Nieuwkoop liep direct terug met de bal. De wedstrijd begon weer vanaf nul.

Feyenoord ging op jacht naar de voorsprong en slaagde daar in de laatste tien minuten in. Invaller Ivanušec gaf voor vanaf links en de andere invaller Ondřej Lingr schoot binnen. Alle hoop van FC Groningen werd aan diggelen geschoten. Dit keer juichte Feyenoord uitgebreid. Lingr trok zelfs zijn shirt uit en nam de kou en de gele kaart voor lief. Het leek in de eerste helft even mis te gaan, maar de Rotterdammers spelen op 21 april de bekerfinale tegen NEC Nijmegen. Het uitvallen van Stengs in de slotfase zorgde voor een klein smetje op de overwinning.

Scoreverloop: 0-1 (31′) Laros Duarte, 1-1 (61′) Dávid Hancko, 2-1 (83′) Ondřej Lingr

Wie gaat de KNVB Beker winnen?

  • NEC Nijmegen
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:10
16+
“Niet goed voor hem om naar PSV te vertrekken”
12:50
35+
‘Premier League-club bemoeit zich met toekomst Minteh’
12:30
15+
Go Ahead jaagt op historische mijlpaal: “We beseffen hoe dichtbij we zijn”
12:11
43+
“Ik denk dat ik het niveau van Feyenoord of Ajax aankan”
12:00
271+
STEMMEN MAAR! Wie was de beste linker centrale verdediger? | SN Team van het Seizoen
11:46
28+
Scholes-opvolger dient zich aan: “Verspil je tijd niet”
11:29
295+
‘Ajax-target kiest voor alternatief’
11:13
35+
‘De Bruyne naar de MLS’
10:45
131+
Mbappé cryptisch over transfer naar Real Madrid
10:28
56+
Amrabat ziet toekomst bij Manchester United: “Blijven is een optie”
10:19
172+
“Farioli past heel goed bij het Ajax-systeem”
10:00
189+
Scorende publiekslieveling wil langer bij NAC blijven: “Ze zijn net zo gek als ik”
09:46
29+
Alonso spreekt over droomseizoen met Bayer Leverkusen
09:30
117+
Emoties lopen bij Kroos hoog op: “Toen brak ik”
09:16
191+
ADO haalt keihard uit naar eigen fans: “Schaam me kapot”
08:43
537+
Guardiola vindt ex-Ajacied ‘een van de beste verdedigers ter wereld’
08:29
170+
‘Ten Hag-exit geen uitgemaakte zaak’
08:17
699+
‘Ajax heeft Deense Brobbey-opvolger op het oog’
23:50
8948+
‘Nieuwe Ajax-opstelling nu al bekend’
23:31
2686+
‘Ryan Gravenberch-stunt op komst’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie