Meesterzetten van Slot helpen belabberd Feyenoord naar finale

Foto: Meesterzetten van Slot helpen belabberd Feyenoord naar finale

FC Groningen mocht even dromen van de bekerfinale, maar Feyenoord-trainer Arne Slot stak daar hoogstpersoonlijk een stokje voor. Door tactische ingrepen en wissels van de coach werd een belabberde eerste helft na rust goed gemaakt. Dávid Hancko en invaller Ondřej Lingr speelden een hoofdrol.

Verslag van Feyenoord – FC Groningen vanuit De Kuip

Voorafgaand aan het duel liet Het Legioen zien er vanavond extra zin in te hebben. Nadat de rook van de sfeeractie was verdwenen, lieten de spelers van Feyenoord op hun beurt weinig vuurwerk zien. De grootste kansen kwamen zelfs van de uitploeg. Luciano Valente lanceerde na 37 seconden het eerste schot van FC Groningen en na elf minuten schoot Laros Duarte op de paal. Daarna begon het grote wachten. Feyenoord moest op zoek naar de vrije man en kon af en toe naar voren breien, maar doelpogingen van Calvin Stengs, Jurriën Timber en Ayese Ueda die volgden, waren niet goed genoeg.

Een doelpunt van Groningen hing op dat moment niet in de lucht, maar kwam er wel. Een schot van Duarte werd aangeraakt, waardoor Timon Wellenreuther op het verkeerde been stond. Tot verrassing van iedereen, inclusief de eigen spelers en meegereisde fans, kwam de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie op voorsprong. Nu was Feyenoord aan zet, dus zakte Groningen verder in. Yankuba Minteh kreeg de taak om door de Groningse muur te dribbelen, maar het was telkens te dichtbevolkt rond de zestienmeter. Arne Slot moest kortom wat anders gaan bedenken voor de tweede helft.

Meesterzet van Slot

Igor Paixão werd gewisseld voor Luka Ivanušec en ook Marcós Lopez, die een paar keer faalde in de opbouw, ging eruit. Voor hem in de plaats kwam rechtsback Bart Nieuwkoop, waardoor Dávid Hancko doorschoof naar linksback. En laat het nou net Hancko zijn die in de zestigste minuut opdook bij de tweede paal. De Slowaak was er als de kippen bij om een strakke voorzet van Stengs in één keer binnen te werken. Feyenoord juichte amper na de gelijkmaker. Nieuwkoop liep direct terug met de bal. De wedstrijd begon weer vanaf nul.

Feyenoord ging op jacht naar de voorsprong en slaagde daar in de laatste tien minuten in. Invaller Ivanušec gaf voor vanaf links en de andere invaller Ondřej Lingr schoot binnen. Alle hoop van FC Groningen werd aan diggelen geschoten. Dit keer juichte Feyenoord uitgebreid. Lingr trok zelfs zijn shirt uit en nam de kou en de gele kaart voor lief. Het leek in de eerste helft even mis te gaan, maar de Rotterdammers spelen op 21 april de bekerfinale tegen NEC Nijmegen. Het uitvallen van Stengs in de slotfase zorgde voor een klein smetje op de overwinning.

Scoreverloop: 0-1 (31′) Laros Duarte, 1-1 (61′) Dávid Hancko, 2-1 (83′) Ondřej Lingr

Wie gaat de KNVB Beker winnen?

  • NEC Nijmegen
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:09
0+
Milan van Dongen onthult van welke tafelgast hij enorm genoot
16:45
9+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
16:33
7+
Tottenham Hotspur-transformatie op komst
16:07
12+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
15:46
308+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
15:26
401+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
15:17
435+
‘Feyenoord-drama Gravenberch’
14:50
689+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
14:33
170+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
14:19
236+
‘Benfica neemt beslissing over toekomst Kökcü’
14:04
128+
EK én zomertransfer voor Andries Noppert?
13:49
1412+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
140+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
13:20
0+
Serieuze zorgen om gezondheid Marc Overmars
13:04
105+
Zelfs Derksen overtuigd: ‘Je kunt niet meer om hem heen in Oranje’
12:47
125+
‘Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot kwam’
12:33
46+
Slot gewaarschuwd: “In Engeland tien keer meer”
12:18
359+
‘Bizar nieuw uitshirt PSV uitgelekt: vol neonkleuren’
12:00
190+
PSV: na de kater meteen weer dóórrr
11:40
123+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: ‘Bijlow blijft staan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie