Verliezend RKC blijft in Eredivisie dankzij Feyenoord

Foto: Verliezend RKC blijft in Eredivisie dankzij Feyenoord

Zowel PSV als Feyenoord kon zondagmiddag op de laatste speelronde niet laten zien waarom de twee ploegen er dit seizoen torenhoog bovenuit staken in de Eredivisie. De duels met respectievelijk RKC en Excelsior, directe concurrenten in de strijd tegen plek 16 (en dus nacompetitie tegen degradatie), waren futloos. Uiteindelijk was het RKC dat zich ondanks een nederlaag veiligspeelde.

PSV – RKC

In Eindhoven was net als vorige week tegen Fortuna goed zichtbaar dat PSV de schaal al binnen heeft. De eerste 45 minuten kabbelden voort en RKC kwam zelfs op voorsprong. Na een snelle counter stond Richonell Margaret, die een week geleden ook al een belangrijke goal maakte, plots helemaal vrij om rustig binnen te schuiven. Wat PSV er tegenover zette was behoorlijk plichtmatig, resulterend in hooguit ‘halve’ kansjes.

Toch stond Luuk de Jong op slag van rust weer op de juiste plek. Erg acrobatisch kopte hij al vallend een indraaiende voorzet van Joey Veerman tegen de touwen. Na rust was PSV wel oppermachtig, maar nog altijd niet sprankelend. De Jong kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede goal op een presenteerblaadje nadat Jeffrey Bruma hands maakte en een tweede gele kaart kreeg. De Jong schoot de pingel, ondanks dat hij uitgleed op het moment van schieten, hard raak. Drie minuten later schoot Julian Lelieveld een lage voorzet van Hirving Lozano nog ongelukkig tegen de eigen touwen waardoor het nog eventjes lichtelijk billenknijpen werd, maar verder dan dat kwam het niet.

Scoreverloop: 0-1 (16′) Richonell Margaret, 1-1 (44′) Luuk de Jong, 2-1 (84′) Luuk de Jong (strafschop), 3-1 (87′) Julian Lelieveld (eigen doelpunt).

Feyenoord – Excelsior

Waar er bij PSV lange tijd niet veel gebeurde, was het bij Feyenoord evenzeer een bloedeloos potje tot aan de rust. Ondanks het feit dat succescoach Arne Slot afzwaaide in De Kuip, stond er duidelijk weinig urgentie op in de burenruzie met Excelsior. Dat mindere goden als Thomas van den Belt en Marcos Lopez erin stonden vanwege een waslijst aan geblesseerden kwam het spel niet ten goede.

Na de theepauze drukten de gastheren wat meer het gaspedaal in. Een goede start van de tweede helft resulteerde al heel snel in een doelpunt van niemand minder dan Gernot Trauner, die zijn eerste (!) goal in drie jaar bij Feyenoord maakte. Dit uit een voorzet van Calvin Stengs. De verdubbeling van de marge kwam via invaller Ondrej Lingr, koud in het veld, en daarmee was het verzet van Excelsior wel gebroken. Al helemaal omdat concurrent RKC op dat moment nog altijd op gelijke hoogte stond in Noord-Brabant. De genadeklap kwam later nog van Dávid Hancko met de 3-0. Het slotakkoord kwam van Lutsharel Geertruida met de 4-0: Excelsior gaat in de nacompetitie spelen tegen ADO Den Haag, RKC is veilig.

Scoreverloop: 1-0 (48′) Gernot Trauner, 2-0 (63′) Ondrej Lingr, 3-0 (75′) Dávid Hancko, 4-0 (86′) Lutsharel Geertruida.

Gaan ze de nacompetitie tegen degradatie overleven?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie