Exclusief inkijkje in wedstrijdvoorbereiding Feyenoord: hoe werkt Slot?

Foto: Exclusief inkijkje in wedstrijdvoorbereiding Feyenoord: hoe werkt Slot?

Feyenoord gaat zondag in Limburg op bezoek bij Fortuna Sittard. Hoe bereiden de Rotterdammers zich eigenlijk voor op dit uitduel? SoccerNews.nl is op onderzoek uitgegaan en daarbij gestuit op interessante en tevens vertrouwelijke informatie hoe het schema van Arne Slot en zijn mannen er uitziet.

Inside: Kijkje achter de schermen van Rotterdamse topclub

Voor Fortuna-trainer Danny Buijs, zelf in het verleden speler van Feyenoord en daarna nog altijd een groot fan van de regerend landskampioen gebleven, zal de ontmoeting tussen zijn huidige werkgever en de Rotterdamse club zonder meer een speciale zijn. De oud-prof werkt echter in Sittard, maar dat zal niet de plek zijn waar Feyenoord gaat overnachten.

Volgens planning zal de selectie van de Rotterdamse topclub samen met de technische staf zaterdagmiddag vertrekken vanuit de havenstad naar het diepe zuiden van Nederland. Daar is namelijk een hotel, aan de rand van het centrum van Heerlen en hemelsbreed maar een paar kilometer gelegen van het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC, geboekt.

Strakke planning

In het officiële tijdschema is opgenomen dat Slot en zijn mannen rond 19.20 uur zaterdagavond ingecheckt zullen worden. Daarna kunnen alle spelers en stafleden van de huidige nummer twee van de Eredivisie gebruik maken van een sportmaaltijd in één van de zalen van het Zuid-Limburgse hotel. Hiervoor is zelfs sprake van live cooking.

Met andere woorden: er wordt eten vers bereid voor de heren Slot, John de Wolf, Santiago Giménez, Bart Nieuwkoop, Quinten Timber en de rest van de Rotterdamse manschappen. Smikkelen dus, al is er natuurlijk wel nagedacht wat er wél en niét gegeten mag worden. Geen friet met Limburgs zuurvlees dus.

Feyenoorders bijtijds bed in

Vanaf om en nabij 20.15 uur is het dan tijd voor eventuele benodigde behandelingen in het Heerlense hotel. Door de fysio’s onder andere. Ook hiervoor is een aparte ruimte afgehuurd door Feyenoord, blijkt uit Rotterdamse informatie in handen van SoccerNews.nl. Volgens planning duurt dit dan tot ongeveer 22.00 uur, waarna er nog de mogelijkheid is voor de Feyenoord-bezoekers om een late night-snack te nuttigen.

Van 22.30 tot 1.00 uur is er nog geregeld voor de staf van de Kuipclub dat zij gebruik kunnen maken van een borrel- en wijnkaart. Waardoor hoofdtrainer Slot en zijn rechterhanden nog even, in een gemoedelijkere sfeer, de dag kunnen afsluiten. Bijpraten en even bijkomen. De spelers worden dan overigens al geacht op hun gereserveerde kamers te zijn om hun rust te kunnen pakken.

Body wake up

Op zondag 14 april bestaat er voor de Feyenoorders, diegene die dat nodig hebben althans, de mogelijkheid dat zij tussen 9.00 en 9.15 uur gewekt kunnen worden door iemand van de hotelreceptie. Een kwartiertje later staat een zogeheten body wake up gepland in de buitenlucht, waarna er uitgebreid ontbeten kan gaan worden.

Na tienen is er een wandelingetje ingepland, aan de achterkant van het hotel in het bosrijke gebied aldaar. Om heel even de Limburgse lucht te kunnen opsnuiven. Rusten is voor de spelersgroep van Feyenoord natuurlijk ook belangrijk, dus van 10.15 uur tot 11.55 uur is hiervoor in het strakke schema tijd ingeruimd.

Tactiek van Arne Slot

Het duel tegen middenmoter Fortuna Sittard komt dan al steeds dichterbij, maar eerst kunnen de Rotterdammers nog eten en daarna volgt er een teammeeting in een apart en afgeschermde zaal, alwaar Arne Slot met zijn technische staf ook de wedstrijdbespreking zal houden. Om de laatste technische en tactische puntjes nog even op de i te zetten.

Tegen 12.40 uur is het dan hoog tijd voor het uitchecken en zal de Feyenoord-spelersbus voorrijden om, meestal onder politiebegeleiding als dat nodig is, koers te zetten naar het stadion van Fortuna in het twintig minuten verderop gelegen Sittard. Alwaar Feyenoord na de gedegen voorbereiding hoopt drie punten te pakken. Maar dat hoopt trainer Buijs van de tegenstander van dienst natuurlijk ook.

Feyenoord verslaat Fortuna gemakkelijk?

  • Ja
  • Nee
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:35
31+
‘Vitesse heeft geen bankrekening en accountant meer’
20:10
0+
Opstellingen: Bayern München en Real Madrid maken zich op voor eerste halve finale,
19:55
12+
‘Barcelona-aanwinst moet na halfjaar al verhuizen’
19:42
93+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
19:18
113+
Vitesse-bom staat op barsten, dag des oordeels in zicht
18:50
45+
Bij Bayern-Real valt nog altijd de naam van Makaay: “Dat maakt het bijzonder”
18:30
252+
‘Nieuwe rol Kroes zorgt voor ‘ongewenste situatie’ bij Ajax’
18:10
173+
“Kans dat Slot hem meeneemt is meer dan vijftig procent”
18:00
61+
Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?
17:50
45+
Zoon van Peter Bosz vindt nieuwe job in Eredivisie
17:30
160+
‘Nieuw inkijkje in transfergeruchten over Virgil van Dijk’
17:10
22+
Den Bosch verrast en benoemd twee nieuwe hoofdtrainers
16:50
301+
Ajax doet ultieme poging om talent te behouden
16:30
1005+
‘Atlético opnieuw om de tafel met Feyenoord’
16:10
21+
Goed nieuws voor Malen richting Champions League-kraker
15:51
79+
‘Dortmund moet stevig in de buidel tasten voor Nederlander’
15:32
32+
Clubicoon Boschker stopt na tien jaar als keeperstrainer Twente
15:12
1412+
‘Trainer verkiest Feyenoord boven Ajax’
14:50
7+
‘Afgelopen jaren een zooitje van gemaakt, niet goed te praten’
14:36
181+
Rijkhoff tast nog in het duister betreft Ajax-plan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie