‘Dortmund moet stevig in de buidel tasten voor Nederlander’

Foto: ‘Dortmund moet stevig in de buidel tasten voor Nederlander’

Borussia Dortmund en Ian Maatsen zetten in op een definitieve overgang van de Chelsea-huurling. Dan moeten de Duitsers wel de gelimiteerde transfersom van 41 miljoen euro betalen.

Maatsen zet in op definitieve overgang van Chelsea naar Dortmund

Dortmund kan Maatsen voor een gelimiteerde som overnemen en daar wordt volgens vader Edward Maatsen ook op ingezet. “We zijn bezig om bij de club te blijven”, vertelt Maatsen senior tegenover Voetbal International. “De clubs moeten het onderling uitvechten. Ian ontwikkelt zich hier goed en bij Chelsea gaat het ook niet lekker sinds ze van eigenaar veranderd zijn. Veel bij die club draait ook om geld, dat lijkt soms wel belangrijker dan het clubbelang.”

Toch blijkt Dortmund niet de enige optie te zijn. “We hebben behalve Chelsea en Dortmund meer opties, maar Dortmund is een goede doorstart gebleken. En kijk welke jongens ervandaan komen. Bellingham, Haaland… ” Volgens Maatsen senior is het belangrijk om bij een niet al te grote club terecht te komen. “Als jonge jongen moet je eigenlijk ook niet bij een té grote club zitten, met zoveel druk. Bij bijvoorbeeld Manchester City gooien ze ook niet zomaar een jonge jongen op de linksbackpositie. Daar rollen koppen als het even wat minder gaat en je bent als jonge voetballer zo weer vergeten als het even niet goed gaat.”

Update 30/04 15.30u

We weten nu dat Maatsen graag bij Borussia Dortmund wil blijven, terwijl de Duitsers ook verder met de linksback willen. Dat bevestigt Fabrizio Romano dinsdagmiddag op X. Volgens de Italiaanse transfergoeroe wordt het niet makkelijk, maar kan het gebeuren als het in transferbudget van komende zomer past voor BVB.

Over de koopoptie meldde Romano nog dat die 35 miljoen pond bedraagt, zo’n 41 miljoen euro. Aan de stevige kant, aangezien de 22-jarige Zuid-Hollander volgens Transfermarkt zo’n 22 miljoen euro waard is. Maatsen maakt sinds zijn move in januari een uitstekende indruk in het Signal Iduna Stadion. Die Borussen bereikten de halve finale van de Champions League en dingt nog mee naar de grootst mogelijke prijs in Europa.

Zie je Maatsen als toekomstige linksback van Oranje?

  • Zeker weten
  • Dat niet
379+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie