Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?

Foto: Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?

Woensdagavond begint om 18:45 uur de een na laatste speelronde van de Vrouwen Eredivisie. FC Twente ligt op pole position, maar ook Ajax maakt nog een kleine kans. Het verschil tussen beiden is vijf punten. Gaat de titel naar Enschede of toch naar Amsterdam?

Één matchpoint al verspeelt

FC Twente laat al jaren zien de best voetballende ploeg van de Eredivisie te zijn. De vrouwenploeg heeft in de vorige speelronde hun eerste kans op de titel laten liggen. Uit bij FC Utrecht werd het op de valreep nog 2-2 en dus mogen de Tukkers morgen in de herkansing. Dit betreft wederom een uitwedstrijd en wel een lastige. Fortuna Sittard speelt dit seizoen een erg sterk seizoen en staat knap op de vierde plaats. Met topspits Tessa Wullaert in de gelederen is zij een plaag voor elke tegenstander. het wordt dus oppassen voor de defensie van FC Twente! Bij winst is de club uit het oosten sowieso verzekert van de titel. Voor legende Renate Jansen zou dit de ultieme bekroning zijn op haar carriére bij de Tukkers. Zij neemt na 9 seizoenen afscheid van de club en mikt op een avontuur in het buitenland.

Hoop in Amsterdam

Bij Ajax hopen ze uiteraard stiekem op weer een misstap van Twente. De zo geprezen ploeg van coach Suzanne Bakker deed het dit jaar vooral in de Champions League erg goed, maar in de competitie was het minder scherp. Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers nog wel de titel ten koste van Twente, maar dit jaar lijkt dat erg lastig te worden. Mocht de titel morgen naar FC Twente gaan, dan heeft Ajax nog één kans op een prijs dit seizoen. Op 20 mei staat de finale van de KNVB beker op het programma tussen Ajax en Fortuna Sittard in Tilburg.

Wie pakt de titel?

  • FC Twente
  • Ajax
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie