Renate Jansen

Leeftijd: 33

Het laatste nieuws over Renate Jansen

Renate Jansen is een Nederlandse voetbalster. Ze speelt momenteel voor FC Twente en is international van de Oranje Leeuwinnen.

  • Jansen speelt momenteel voor FC Twente
  • De aanvaller won al vier landstitels met de Tukkers
  • Ook met ADO Den Haag behaalde ze een kampioenschap
  • Jansen debuteerde in 2010 voor de Oranje Leeuwinnen
  • In 2017 werd ze Europees kampioen met Nederland

Clubcarrière

Jansen werd op 7 december 1990 geboren in het Noord-Hollandse dorp Abbenes. In haar geboorteplaats sloot ze zich op vijfjarige leeftijd aan bij SV Abbenes, waar ze als enige meisje in een jongensteam kwam te spelen. Op vijftienjarige leeftijd verhuisde de aanvaller naar VV Kagia. Jansen sloot haar later aan bij Ter Leede en het HvA-project van de KNVB.

ADO Den Haag

In 2007 zag de Eredivisie Vrouwen het levenslicht. Gedurende het eerste seizoen kwam Jansen in contact met Sarina Wiegman, die op dat moment trainer was van ADO Den Haag. De aanvaller raakte onder de indruk en besluit in 2008 de stap te maken. ADO had het goed voor elkaar en wist mede dankzij de doelpuntenproductie van Jansen de dubbel (landstitel en KNVB Beker) te veroveren in 2012. Een jaar later won haar team nogmaals het bekertoernooi.

Jansen speelde 158 wedstrijden in het shirt van ADO Den Haag. Met 92 doelpunten was het moyenne van de aanvaller geweldig te noemen. Na zeven seizoenen maakte Jansen een overstap binnen de Eredivisie Vrouwen naar FC Twente.

FC Twente

Sinds 2015 is Jansen onafgebroken actief voor FC Twente. De aanvaller groeide uit tot hét gezicht van het vrouwenvoetbal in Enschede. Met haar doelpunten en ervaring droeg Jansen bij aan de indrukwekkende erelijst: vier landstitels, drie Eredivisie Cups, twee BeNe League-triomfen, één KNVB Beker en één Supercup.


Interlandcarrière

Jansen maakte onder Vera Pauw haar debuut als international van de Oranje Leeuwinnen. Op 1 april 2010 mocht de toenmalig aanvaller van ADO Den Haag acht minuten voor tijd invallen voor Kirsten van de Ven. De Nederlandse vrouwenploeg won die dag met 0-1 van Slowakije in het kader van de WK-kwalificatie.

(Pro Shots)

Jansen raakte enige tijd uit beeld bij de Oranje Leeuwinnen. Zo ging het WK van 2015 aan haar neus voorbij, maar in 2017 was ze er wel bij tijdens het EK in Nederland. Onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman schreef de vrouwenploeg geschiedenis door de EK-finale tegen Denemarken in eigen voordeel te beslissen (4-2). Jansen viel in de negentigste minuut in voor Shanice van de Sanden.

Op het WK van 2019 kreeg Jansen maar drie minuten speeltijd bij de Oranje Leeuwinnen. Als reservespeelster zag ze haar teamgenoten de finale bereiken, maar topfavoriet Verenigde Staten voorkwam een nóg groter succes voor de Nederlandse vrouwenploeg. In de jaren daarna bleef Jansen deel uitmaken van de selectie.

Laatste update: 11 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie