FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend

Foto: FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend

De vrouwen van FC Twente hebben ook hun tweede matchpoint verspeelt. Op bezoek bij nummer vier Fortuna Sittard ging de ploeg van Joran Pot met 2-0 onderuit en heeft nog maar 2 punten voorsprong op concurrent Ajax. Het wordt hierdoor een bloedstollende laatste speelronde in de Vrouwen Eredivisie.

”Dit is natuurlijk ondermaats”

FC Twente-aanvoerder Renate Jansen was na afloop van het verloren duel in midden-Limburg duidelijk: ”Het gif is er wel, maar we moeten er meer in gaan geloven. Wij doen dat ook niet expres. We willen gewoon kampioen worden en daar doen we alles voor, maar dit is natuurlijk ondermaats”, aldus Jansen voor de camera bij de NOS. Het lijkt erop alsof het team in een diepe vormcrisis zit. Zelfs met een blik aan internationals lukt het de afgelopen maanden maar niet om vertrouwen bij te tanken. Caitlin Dijkstra, Wieke Kaptein, Marisa Olisagers, Renate Jansen en een x aantal Onder 23 internationals krijgen het lek niet boven de laatste tijd.

Beloning blijft uit

Jansen zelf blijft positief over het team. ”Als je ziet hoe wij de eerste helft spelen, is dat gewoon goed. Alleen belonen we onszelf niet. Dat is gewoon heel jammer. Als we dat wel doen, heb je toch een flow. En dan loop je niet zo te hikken tegen een goal. Nu doen we dat eigenlijk wel, besluit Jansen haar relaas. Volgende week krijgt FC Twente nog 1 kans om kampioen te worden en wel thuis in de Grolsch Veste tegen laagvlieger Telstar. Normaliter zou dit geen problemen mogen opleveren. Concurrent Ajax hijgt Twente wel weer in de nek en hoopt vurig op een nieuwe misstap van de Tukkers. Ajax-aanvoerder Sherida Spitse was duidelijk: ”Als Telstar weet te winnen, mogen ze bij ons een biertje komen drinken”. De Amsterdammers spelen hun laatste wedstrijd uit bij ADO Den Haag.

Drie keer is scheepsrecht voor FC Twente?

  • Ja
  • Nee
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie