Lineth Beerensteyn

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Lineth Beerensteyn

Lineth Beerensteyn is een Nederlandse voetbalster met Surinaamse roots. De aanvaller speelt momenteel voor Juventus en is international voor de Oranje Leeuwinnen.

  • Beerensteyn speelt momenteel voor Juventus
  • De aanvaller kwam eerder uit voor ADO Den Haag, FC Twente en Bayern München
  • Ze debuteerde in 2016 als international voor de Oranje Leeuwinnen
  • Beerensteyn werd in 2017 Europees kampioen met Nederland

Clubcarrière

Lineth Enid Fabienne Beerensteyn werd op 11 oktober 1996 geboren in Den Haag. In de jeugd speelde de aanvaller voor DHC Delft. Op zestienjarige leeftijd maakte ze de overstap naar ADO Den Haag.

Trefzeker in Eredivisie Vrouwen

Bij ADO Den Haag beleefde Beerensteyn een uitstekende periode. In vier seizoenen noteerde ze 85 wedstrijden en 39 doelpunten. Beerensteyn was mede verantwoordelijk voor het winnen van twee KNVB Bekers. Beerensteyn wekte hiermee de aandacht van andere clubs, met FC Twente als uiteindelijke winnaar.

Voor FC Twente speelde Beerensteyn maar één seizoen. In 21 wedstrijden wist ze negen keer te scoren voor de Tukkers. Bayern München raakte onder de indruk van haar prestaties en wist in de zomer van 2017 een overstap tot stand te brengen.

Vijf jaar bij Bayern

Beerensteyn speelde vijf seizoenen voor Bayern München. De aanvaller was in Zuid-Duitsland niet altijd zeker van een basisplaats, maar kwam alsnog tot 87 officiële wedstrijden en daarin scoorde ze zeventien keer. Prijzen won Beerensteyn niet met de Duitse club.

In de zomer van 2022 vertrok Beerensteyn bij Bayern München. Ze zette haar handtekening onder een contract bij het Italiaanse Juventus, waar ze een belangrijke rol kreeg toegewezen.


(Pro Shots)

Interlandcarrière

Beerensteyn debuteerde op 4 juni 2016 in de oefeninterland tegen Zuid-Afrika (1-0 overwinning) voor de Oranje Leeuwinnen. Bondscoach Sarina Wiegman gunde haar meteen een basisplaats. Bij het Nederlandse vrouwenteam had Beerensteyn in Vivianne Miedema een concurrent van formaat, maar alsnog groeide ze uit tot een gerespecteerd selectielid. Beerensteyn speelde in 2017 drie wedstrijden op het door Nederland gewonnen EK in eigen land.

In de kwalificatiefase voor het WK van 2019 bleek Beerensteyn goud waard. Ze pakte zowel in de reguliere kwalificatie als de play-offs haar doelpunten mee. Ook scoorde de voetbalster in de laatste groepswedstrijd tegen Canada (2-1 zege), waardoor de Oranje Leeuwinnen foutloos bleven. Beerensteyn mocht ook in de knock-outfase veelvuldig in actie komen, maar kon niet voorkomen dat het team de WK-finale van de Verenigde Staten verloor.

Beerensteyn was eveneens te bewonderen op de Olympische Spelen (2021) en het EK (2022). In 2023 mocht de spits opnieuw deelnemen aan het WK. In de kwartfinale liet zij na om te scoren tegen Spanje, dat in de verlenging alsnog de winst greep en Nederland naar huis stuurde.

Laatste update: 11 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie