Katja Snoeijs

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Katja Snoeijs

Katja Snoeijs is een Nederlandse voetbalster. De aanvaller speelt voor Everton en is international namens de Oranje Leeuwinnen.

  • Snoeijs speelt momenteel voor Everton
  • De aanvaller speelde eerder voor Telstar, PSV en Girondins de Bordeaux
  • Ze debuteerde in 2019 voor de Oranje Leeuwinnen

Clubcarrière

Snoeijs werd op 31 augustus 1996 op de wereld gezet in Amstelveen. Op vijfjarige leeftijd sloot ze zich aan bij het lokale Sporting Martinus, waar de aanvaller tussen de jongens speelde. Als B-junior maakte Snoeijs de overstap naar het vrouwenteam van SV Fortuna Wormerveer. Met dit team promoveerde ze naar de Topklasse en daarin werd lijfsbehoud afgedwongen.

Doorbraak in Eredivisie Vrouwen

Op 28 augustus 2015 debuteerde Snoeijs in de Eredivisie Vrouwen. Het werd een debuut om snel te vergeten: haar nieuwe club Telstar verloor met 6-0 van FC Twente. Op 7 november van datzelfde jaar maakte de aanvaller tegen Ajax (4-1 nederlaag) haar eerste doelpunt als prof. Snoeijs maakte 21 doelpunten in haar tweede seizoen bij Telstar en 25 voor opvolger VV Alkmaar, waardoor ze zich tot topscorer van de competitie kroonde.

Na deze drie seizoenen maakte Snoeijs, afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Amsterdam, de overstap naar competitiegenoot PSV. In Eindhoven bleef de aanvaller aan de lopende band scoren: twintig keer in haar debuutseizoen. In het seizoen 2019-2020 bleef ze op dreef met dertien doelpunten uit twaalf wedstrijden, maar door de coronacrisis werd het laatste deel niet afgewerkt.

(Pro Shots)

Via Bordeaux naar Everton

In de zomer van 2020 verliet Snoeijs de Nederlandse voetbalvelden. De aanvaller koos voor het Franse Girondins de Bordeaux, waar ze negen doelpunten en zes assists liet aantekenen in haar eerste seizoen. Mede dankzij haar doelpunten dwong het vrouwenteam van Bordeaux voor het eerst deelname aan de Champions League af. Zowel op het Europese podium als in de reguliere competitie bleef Snoeijs bijzonder productief als afmaker en assistgever.

Na twee seizoenen besloot Snoeijs haar geluk te beproeven in Engeland. In haar tweede wedstrijd voor Everton won ze met 0-3 van rivaal Liverpool. Op Anfield namen maar liefst 27.500 voetbalfans plaats.


Interlandcarrière

De scoringsdrift van Snoeijs bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Op 8 november 2019 debuteerde de goalgetter in de Oranje Leeuwinnen tijdens de uitwedstrijd tegen Turkije, dat in de EK-kwalificatiefase met 0-8 opzij werd gezet. Snoeijs toonde zich bijzonder productief als Leeuwin: tien doelpunten in haar eerste zestien A-interlands. Met die cijfers mocht de aanvaller in 2023 beginnen aan het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Het betrof haar tweede eindtoernooi na de Olympische Spelen van 2021.

Laatste update: 18 juli 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie