Kerstin Casparij

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Kerstin Casparij

Kerstin Casparij is een Nederlandse voetbalster. De verdediger speelt momenteel voor Manchester City en is international voor de Oranje Leeuwinnen.

  • Casparij speelt momenteel voor Manchester City
  • De verdediger kwam eerder uit voor sc Heerenveen, VV Alkmaar en FC Twente
  • Ze werd tweemaal kampioen van Nederland
  • In 2021 debuteerde Casparij voor de Oranje Leeuwinnen

Clubcarrière

Kerstin Yasmijn Casparij werd op 19 augustus 2000 geboren in Alphen aan den Rijn. Via Leeuwarden verhuisde ze op jonge leeftijd naar Heerenveen, waar haar voetbalcarrière op zevenjarige leeftijd van start ging bij Heerenveense Boys. Casparij speelde zich hier in de kijker bij sc Heerenveen en maakte hier op slechts vijftienjarige leeftijd haar debuut in de vrouwenploeg.

Via Eredivisie Vrouwen naar Manchester

Al na twee seizoenen vertrok Casparij naar VV Alkmaar. In De Contractspeler liet ze later weten: “Daar ben ik een
jaar geweest. Vooral buiten het voetbal is dat wel een heel goed jaar geweest. Ik was net zeventien. Ik ben op mijzelf gaan wonen. In Bergen, elke dag op de fiets naar school. Ik zat nog op de MBO. Dat combineren met het voetbal, daar heb ik heel veel baat bij gehad. Ik denk dat het mij heel volwassen heeft gemaakt.”

Casparij keerde in 2018 alweer terug naar sc Heerenveen. Na opnieuw twee seizoenen in Friesland sloot de voetbalster zich aan bij FC Twente, waar de samenwerking tot de zomer van 2022 stand hield. Gedurende het verblijf in Enschede won Casparij twee landstitels en één Eredivisie Cup. Haar eigen inbreng werd ook gewaardeerd, met als beloning een driejarig contract bij het Engelse Manchester City.

Casparij fungeert tegenwoordig als rechtsback. In het begin van de carrière werd de nummer tien-positie nog aan haar toegewezen.


(Pro Shots)

Interlandcarrière

Casparij doorliep verschillende jeugdelftallen van Nederland. Haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen volgde op 22 oktober 2021 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus (0-8 overwinning). In 2022 maakt de rechtsback haar debuut op een groot eindtoernooi: het EK in Engeland. Casparij begint het toernooi op de reservebank, maar mag in de groepsfase tweemaal invallen en staat in de kwartfinale tegen Frankrijk (1-0 nederlaag na verlenging) zelfs in de basis.

In 2023 behoorde Casparij tot de WK-selectie van Nederland.

Laatste update: 11 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie