Voorlopige WK-selectie Oranje Leeuwinnen bekend: ‘Tienersensatie en verrassende terugkeer’

Foto: Voorlopige WK-selectie Oranje Leeuwinnen bekend: ‘Tienersensatie en verrassende terugkeer’

Bondscoach Andries Jonker heeft zijn voorlopige WK-selectie bekend gemaakt. Daarin vallen vooral de namen van de zeventienjarige Wieke Kaptein op en ook de terugkeer van routinier Shanice van de Sanden. Verder opteert Jonker grotendeels voor de bekende namen.

Zeventienjarig toptalent in voorselectie

Kaptein speelt momenteel bij de vrouwen van FC Twente en mag dus dromen van deelname aan het WK in Australië en Nieuw-Zeeland dat in juli augustus plaatsvindt. Jonker start de voorbereiding met de Oranje Leeuwinnen op 19 juni in Zeist, waarna oefenwedstrijden volgen tegen België (Kerkrade, 2 juli) en Zuid-Korea (Sydney, 16 juli).

Op vrijdag 30 juni zal Jonker zijn definitieve selectie bekend maken, die zal bestaan uit in totaal 25 speelsters. Daartoe behoort ook een reservespeelster en een keeper. Uiterlijk 10 juli moet de KNVB de namen indienen bij de FIFA. Mocht Kaptein definitief bij de selectie horen, dan zal zij de jongste Nederlandse WK-ganger ooit zijn. Jonker is onder de indruk van het talent, die al haar debuut mocht maken tijdens de interland tegen Polen (4-1 zege, red.) Nederland neemt het in de groepsfase op tegen Portugal (Dunedin, 23 juli), de VS (Wellington, 27 juli) en Vietnam (Dunedin, 1 augustus).

Verwacht jij dat Nederland een rol van betekenis gaat spelen op het WK?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie