Lynn Wilms

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Lynn Wilms

Lynn Wilms is een Nederlandse voetbalster. De verdediger speelt momenteel voor VfL Wolfsburg en is international namens de Oranje Leeuwinnen.

  • Wilms speelt momenteel voor VfL Wolfsburg
  • De verdediger werd in 2022 kampioen van Duitsland
  • Ze werd tweemaal landskampioen met FC Twente
  • Wilms debuteerde in 2019 voor de Oranje Leeuwinnen

Clubcarrière

Lynn Anke Hannie Wilms werd op 3 oktober 2000 geboren in Tegelen. In haar geboorteplaats begon zij haar voetbalcarrière bij amateurclub Sportclub Irene, net als tweelingbroer Rik. Op zeventienjarige leeftijd vertrok de verdediger naar Eindhoven om deel uit te maken van CTO-Zuid, het regionale team van de KNVB.

Via FC Twente naar VfL Wolfsburg

Wilms combineerde het voetballen met de HBO-studie Voeding en Diëtetiek. De verdediger maakte in 2018 de overstap naar FC Twente. De overstap naar de club uit Enschede bleek een schot in de roos. Niet alleen werd Wilms in 2019 en 2021 landskampioen met dit team, maar zij ontwikkelde zich hier bovendien tot een vaste waarde én A-international. Dit leidde na drie seizoenen tot een overstap naar het Duitse VfL Wolfsburg.

In Duitsland maakte Wilms niet meteen haar debuut. Door een hernia moest de verdediger eerst maandenlang herstellen, maar ze won in haar debuutseizoen wel meteen de dubbel met VfL Wolfsburg (landstitel en DFB-Pokal). In 2023 prolongeerde haar team de bekerwinst en werd de finale van de Champions League bereikt.


Interlandcarrière

Op 3 september 2019 debuteerde Wilms in de Oranje Leeuwinnen. Onder leiding van Sarina Wiegman zegevierde het Nederlandse vrouwenteam met 3-0 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. In de 84ste minuut viel de getalenteerde verdediger in voor Desiree van Lunteren.

Wilms maakte in 2021 haar debuut op een groot toernooi: de Olympische Spelen. In 2022 was ze ook actief op het EK in Engeland (uitschakeling in de kwartfinale), waar de verdediger een jaar later werd opgeroepen voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Laatste update: 18 juli 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie