Voorspelling: weten Roord, Wilms en Janssen de Champions League te winnen?

Foto: Voorspelling: weten Roord, Wilms en Janssen de Champions League te winnen?

Dit weekend wordt de Champions League-finale voor het vrouwenvoetbal gespeeld. FC Barcelona neemt het op tegen Wolfsburg in deze Europese finale. Bij Wolfsburg lopen met Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms drie Nederlandse voetbalsters rond die zomaar de Champions League kunnen winnen. Met Barcelona treft Wolfsburg een zeer sterke ploeg. De Spaanse topclub stond in de afgelopen jaren vaak in de finale van het allerhoogste Europese voetbaltoernooi. Wie weet deze eindstrijd te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Barcelona – Wolfsburg.

Barcelona: teaminfo en vorm

Barcelona werd met gemak kampioen van Liga F, de Spaanse vrouwelijke voetbalcompetitie. 28 van de 30 competitiewedstrijden werden gewonnen door het team, waardoor Barcelona uiteindelijk met tien punten voorsprong kampioen werd. In mei verloor de selectie voor het eerst in de competitie. De club was dus bijna ongeslagen kampioen geworden. Onder leiding van de pas 31-jarige trainer Jonatan Giráldez scoort de selectie er op los dit seizoen. In de dertig competitieduels scoorde Barcelona Femení 118 keer en het team hoefde slechts tien doelpunten te incasseren.

Deze cijfers laten duidelijk zien dat de competitie in Spanje nog niet erg sterk is over de breedte. Sinds 2015 trainen de vrouwen van Barcelona op hetzelfde complex en sindsdien gaan de budgetten omhoog en stijgen de prestaties. Dit is de vierde titel op rij in Spanje en ook in de Champions League maakt Barcelona sinds 2015 stappen. In 2018/19 werd voor het eerst de finale gehaald van het prestigieuze toernooi, maar er werd wel verloren van grootmacht Olympique Lyon. Na één seizoen zonder finale wist Barcelona het in 2020/21 en 2021/22 ook al tot de belangrijkste wedstrijd van het toernooi te schoppen. In 20/21 won de club de Champions League voor het eerst in de clubhistorie gewonnen en vorig seizoen verloor Barcelona in de finale van Lyon.

In de halve finale was Chelsea de tegenstander van Barcelona. De wedstrijd in Londen werd met 0-1 gewonnen door de Spaanse dames door een doelpunt van Caroline Graham Hansen in de eerste tien minuten. In het tweede duel was het een stuk spannender. Na de rust zette Graham Hansen Barcelona wederom op voorsprong, maar Chelsea kwam snel langszij door een treffer van Guro Reiten. Uiteindelijk wist Barcelona de druk van Chelsea te weerstaan en staat de club voor de vierde keer in vijf seizoenen in de finale van de Champions League.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wolfsburg: teaminfo en vorm

Bij Wolfsburg waren ze er qua professionalisering al een aantal jaar eerder bij dan Barcelona. Sinds 2011 draait de club mee in de top van het Europese vrouwenvoetbal. In 2013 en 2014 wist de club twee keer op rij de Champions League te winnen. In 2013 won Wolfsburg zelfs de treble door ook de Bundesliga en DFB-Pokal te winnen. Sinds 2013 heeft de club in totaal vijftien prijzen gepakt. Tussen 2017 en 2020 pakte Wolfsburg vier keer de titel, maar de laatste seizoenen doet Bayern het beter in de Bundesliga.

Ook dit seizoen was Wolfsburg dichtbij een nieuwe titel, maar Bayern wist uiteindelijk met twee punten voorsprong kampioen van Duitsland te worden. De DFB-Pokal werd dit seizoen veroverd door Wolfsburg. Zo won de club van Freiburg in de finale met 4-1. Toch wil de ploeg graag weer eens de Champions League winnen. 2014 was dus de laatste keer dat dit is gelukt, maar Wolfsburg is nog vaak dichtbij geweest. In 2016, 2018 en 2020 stond de club ook in de finale van het Europese toernooi, het team verloor telkens van Lyon.

Met Roord, Janssen en Wilms spelen er drie internationals bij Wolfsburg en in de halve finales hebben de drie vrouwen alles gespeeld. De club kreeg met Arsenal een zeer sterke tegenstander in de halve finale. Wolfsburg begon sterk en stond na 24 minuten al met 2-0 voor in de thuiswedstrijd. Uiteindelijk is Arsenal nog langszij gekomen en eindigde de wedstrijd in 2-2. De beslissing is daarom gevallen in Londen. Na negentig minuten eindigde de tweede ontmoeting ook in een 2-2, waardoor er moest worden verlengd. In de 119e minuut schoot Pauline Bremer uiteindelijk de 2-3 binnen voor Wolfsburg, waardoor de club voor de zesde keer in de clubhistorie in de finale staat.

Meer dan 3.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

De twee teams hebben elkaar drie keer eerder getroffen in de Champions League. Tijdens de eerste ontmoeting in 2014 was Barcelona nog kansloos en won Wolfsburg uiteindelijk over twee duels met 5-0. In het coronaseizoen werd er gespeeld over één wedstrijd in de knock-outfase en ging Wolfsburg er met een 1-0 overwinning vandoor. Afgelopen seizoen won Barcelona thuis met 5-1, waardoor het tweede duel niet meer belangrijk was en deze wedstrijd werd dan ook weer met 2-0 verloren door de Spanjaarden.

Wedtip Barcelona – Wolfsburg

Barcelona is duidelijk de favoriet bij de bookmaker. De Spaanse grootmacht is de laatste seizoenen de te kloppen ploeg. Wolfsburg doet daarentegen al een tijdje langer mee in de Europese top en kan venijnig uit de hoek komen. Toch lijkt Barcelona dit seizoen simpelweg beter te zijn. Er is gewoon niemand die kan tippen aan het niveau dat de spelers van de club wekelijks halen. Tip: wedden op ‘Barcelona wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.40 bij bet365.

Barcelona wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie