‘Steven Berghuis slaat om zich heen bij Ajax’

Foto: ‘Steven Berghuis slaat om zich heen bij Ajax’

Het heeft er alle schijn van dat Steven Berghuis voor een vertrek bij Ajax staat. De aanvaller annex aanvallende middenvelder is nu al een hele tijd geblesseerd in de Johan Cruijff ArenA en mogelijk heeft hij zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers al gespeeld.

‘Steven Berghuis ontevreden bij Ajax’

Volgens Voetbal International heeft de oud-Feyenoorder het namelijk niet meer zo naar zijn zin in onze hoofdstad. Ajax maakt een van de slechtste seizoenen uit zijn historie door en dat hakt er klaarblijkelijk in bij Berghuis.

“Berghuis zal ook om zich heen kijken, na een frustrerend seizoen”, schrijft het bovengenoemde medium daarom. “De 32-jarige linkspoot kwam naar Ajax om prijzen te pakken, maar valt van de ene teleurstelling in de andere.” En de Ajacied is niet iemand die dat onder stoelen of banken steekt: “Berghuis heeft zijn onvrede daarover extern, maar zeker ook intern nadrukkelijk laten blijken.”

Zijn kwaliteiten zijn natuurlijk onmiskenbaar. “Een fitte Berghuis is goud waard voor Ajax, maar de laatste maanden sukkelt hij met blessures. Besiktas zit al langer op het vinkentouw. Aangezien zijn contract nog één jaar doorloopt, zou dit weleens het moment kunnen zijn voor een transfer van Berghuis.”

Gesprekken met Kroes

Onlangs onthulde Guido Albers, de zaakwaarnemer van de hoofdrolspeler in dit verhaal, dat er gesprekken liepen met Ajax over een verlenging van de verbintenis van zijn cliënt. Die werden echter gevoerd met Alex Kroes, voordat de algemeen directeur geschorst werd wegens handelen met voorkennis. Het is nu de grote vraag of ze weer opgestart worden, vermoedelijk niet.

Kan Ajax hem missen?

  • Ja
  • Nee
12494+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie