‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’

Foto: ‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’

Keert Frenkie de Jong nog terug bij FC Barcelona? Überhaupt nog? Dit seizoen vermoedelijk niet meer, na de blessure die hij gisteren opliep in El Clásico tegen Real Madrid, maar volgend seizoen? Volgens de Spaanse media begint het er meer en meer naar uit te zien dat de Catalanen heb toch écht willen verkopen.

‘FC Barcelona verkoopt Frenkie de Jong’

Het verhaal is inmiddels wel bekend: in het Camp Nou-stadion heeft men een schuld van jewelste en daarom is het elke transferperiode weer moeilijk om zaken te doen voor voorzitter Joan Laporta. Wordt De Jong echter verkocht, dan ziet de nabije toekomst er opeens helemaal anders uit. Allereerst drukt het salaris van de middenvelder behoorlijk zwaar op de begroting, maar daarnaast vertegenwoordigt hij gewoonweg een fikse marktwaarde.

Volgens Relevo heeft men in Catalonië inmiddels een prijskaartje aan de nek van De Jong gehangen, van zeventig miljoen euro. Dat is precies zijn geschatte marktwaarde en dus kunnen we de geldsom zien als een ‘come and get him-bedrag’: de Oranje-international staat uitgesteld in de vitrine en Barça wil hem verkopen.

Er lijken momenteel twee gegadigden te zijn voor de oud-Ajacied: Premier League-grootmacht Arsenal en Bundesliga-topclub Bayern München. Beide partijen kunnen voldoen aan de vraagprijs, maar het is vooral de vraag wat De Jong zélf wil. De Nederlander laat immers geen mogelijkheid onbenut om te zeggen dat Barcelona zijn droomclub is en dat hij er niet over peinst om te vertrekken…

Race tegen de (EK-)klok

Mogelijk kan het aankomende Europees kampioenschap de strijd om de handtekening van Frenkie nog wat opschroeven, maar dan moet hij natuurlijk wel fit genoeg zijn om in actie te komen. Dat lijkt te gaan lukken. Door de charge van Federico Valverde van Real Madrid kampt de spelmaker wel met een zwaar verstuikte enkel (aldus de Spaanse media), maar daarvoor staat vijf weken hersteltijd.

Moet hij vertrekken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
923+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie