‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’

Foto: ‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’

Het is nog altijd onduidelijk of Frenkie de Jong volgend seizoen nog bij FC Barcelona speelt. Eerst zal de middenvelder zich focussen op het herstellen van zijn nieuwe enkelblessure, zo met het EK 2024 voor de deur.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘FC Barcelona wil Frenkie de Jong verkopen, speler wil zelf niet weg’

Toch wordt er ondertussen volop door gespeculeerd over zijn toekomst. Volgens Diario SPORT wil Barça de middenvelder namelijk graag gaan verkopen, om zo het transferpotje flink te spekken voor de komende transferzomer. Maar de dribbelkont uit Arkel zelf wil helemaal niet weg, en dreigt derhalve lijnrecht tegenover zijn werkgever te gaan belanden.

Bayern München al gelinkt aan Frenkie de Jong

Interesse van andere clubs is er alvast voldoende. Volgens Relevo staat Bayern München bijvoorbeeld al op de stoep voor De Jong. De Duitsers willen komende zomer flink gaan uitpakken op de transfermarkt nu het naast het landskampioenschap heeft gegrepen in de Bundesliga; de schaal ging naar Bayer Leverkusen.

De Jong ligt nog tot medio 2026 vast bij Barça. De clubleiding zou naar verluidt dus openstaan voor een lucratieve transfer, omdat het op die manier een grote slag kan slaan in de strijd tegen de financiële malaise in Camp Nou. De vraagprijs zou richting de 70 miljoen euro gaan. En daarmee kan ‘de helft van de problemen opgelost worden’, klinkt het, eens te meer omdat De Jong na Robert Lewandowski dé grootverdiener van de Blaugrana is. In 2019 betaalden de Spanjaarden nog zo’n 85 miljoen voor de Oranje-international aan Ajax.

Denk jij dat Frenkie volgend seizoen nog bij Barça speelt?

  • Ja, denk ik wel
  • Nee, denk ik niet
727+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie