‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’

Foto: ‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’

De competities lopen op hun einde en het EK komt langzamerhand in zicht. Dat houdt in dat ook Ronald Koeman binnenkort keuzes moet gaan maken over spelers die hij wil meenemen naar het eindtoernooi in Duitsland. De bondscoach van Oranje heeft momenteel echter met een aantal geblesseerde spelers te maken waarover hij ook knopen zal moeten doorhakken. Zo ook over Steven Berghuis en Noa Lang, die al een tijdje uit de roulatie zijn bij respectievelijk Ajax en PSV.

EK-selectie ver weg voor Berghuis en Lang

Valentijn Driessen en Mike Verweij stellen in De Telegraaf weinig vertrouwen erin te hebben dat Berghuis nog wordt opgeroepen voor Oranje. “De laatste interlands kwam Steven Berghuis al niet meer voor in de plannen van Ronald Koeman, die de rechtsbuiten/middenvelder van Ajax zelfs niet eens meer opnam in zijn voorselectie. Zijn laatste wedstrijd onder Koeman was Ierland-uit (1-2) en dateert van 10 september 2023. Berghuis kwam in de negentigste minuut (!) in de ploeg als vervanger van Xavi Simons.”

Bij Ajax staat Berghuis momenteel ook al weken buitenspel met diverse blessures en het duo ziet een plek in de EK-selectie van Oranje dan ook niet gebeuren voor de linkspoot. “Zijn knieproblemen gingen over in rugpijn. Alleen als de nood nog hoger wordt, zal Koeman normaal gesproken een beroep doen op de 46-voudig international.”

Lang heeft speeltijd nodig bij PSV voor plek in Oranje

Ook PSV-aanvaller Noa Lang zit al geruime tijd in de lappenmand, die aan het begin van het seizoen nog een wervelende indruk maakte. Totdat hamstringblessures roet in het eten gooiden. De laatste basisplaats van Lang bij PSV is tegen Almere City geweest op 27 januari. Wil Lang nog kans maken op een plek in de EK-selectie, dan moet hij volgens Driessen en Verweij nog aan spelen toekomen. Het duo ziet dat echter niet direct gebeuren en denken dat Lang ook het EK misloopt. “Voor Lang spreekt dat hij iemand is met beslissende kwaliteiten op het hoogste podium en hij geen reeks wedstrijden nodig heeft om op niveau terug te keren. Maar een plaats in de EK-selectie van Oranje zonder speelminuten te maken bij de aanstaande landskampioen is onwaarschijnlijk.”

Moeten Berghuis en Lang mee naar het EK?

  • Ja, beiden
  • Alleen Berghuis
  • Alleen Lang
  • Nee, beiden niet
9579+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie