Finale CHAMPIONS LEAGUE en Vivianne MIEDEMA | SN Matchday

Foto: Finale CHAMPIONS LEAGUE en Vivianne MIEDEMA | SN Matchday

Afgelopen zaterdag was het zo ver: VfL Wolfsburg en FC Barcelona namen het tegen elkaar op in de Champions League-finale voor vrouwen in het Philips Stadion. De Duitsers namen de leiding en maakten er zelfs 2-0 van, maar daarna zetten de Catalanen een comeback van jewelste in. Anouk Hoogendijk zag het gebeuren namens SoccerNews.nl en maakte natuurlijk weer een toffe video!

VfL Wolfsburg-FC Barcelona: comeback en interviews met Miedema en Van Dongen

Wolfsburg kwam op een 1-0 voorsprong door een goal van Ewa Pajor en na de 2-0 van (wie anders dan) Alexandra Popp zaten de Duitsers op rozen. De aansluitingstreffer viel in de tweede helft en werd gemaakt door Patri Guijarro, die er twee minuten later ook nog eens 2-2 van maakte. Fridolina Rolfö scoorde vervolgens het beslissende doelpunt voor Barça, dat de ‘cup met de grote oren’ pakte!

Het was een finale met een Nederlands tintje. Niet alleen omdat de eindstrijd in Eindhoven gespeeld werd, maar óók omdat Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms meededen aan de zijde van Wolfsburg. Namens SoccerNews.nl liep Anouk Hoogendijk ook nog eens Vivianne Miedema én Merel van Dongen tegen het lijf, en de twee Oranje Leeuwinnen (eentje geblesseerd, eentje fit) waren niet te beroerd om een aantal vragen te beantwoorden.

Miedema, die eind 2022 haar kruisband scheurde en daarom ook niet op het WK te bewonderen zal zijn, zei over haar blessure: “Het is moeilijk natuurlijk, ik zit nu op vijf maanden, nog vier maanden te gaan. Ik heb de laatste zes maanden op de club gemist, je mist het Nederlands elftal, je mist het WK…” Van Dongen, die bij Atlético Madrid speelt, weet hoe het is om het op te nemen tegen Barça: “Als ze met 3-2 voor staan, dat is zo knap. Dan is het echt de bal houden en kunnen ze overal een mannetje meer creëren en Tiki-Taka spelen.”

SN Matchday

Bij SN Matchday bezoekt SoccerNews.nl een bijzondere wedstrijd. Op die manier kan jij een wedstrijd op een geheel andere wijze beleven. Houd onze SN Matchday-pagina in de gaten voor meer bijzondere SN-wedstrijden.

Worden de Oranje-dames wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Barça de terechte winnaar?

  • Ja
  • Nee
16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie