Pijnlijk signaal voor Heracles-aanvoerder: “Nergens over zeuren”

Foto: Pijnlijk signaal voor Heracles-aanvoerder: “Nergens over zeuren”

Heracles Almelo leed zondag een pijnlijke 0-5 nederlaag tegen RKC Waalwijk. Aanvoerder Justin Hoogma werd al na de eerste helft gewisseld en dat leidde tot applaus op de tribunes. Een pijnlijk signaal voor de verdediger, die volgens trainer Erwin van de Looi juist om tactische redenen werd gewisseld en niet vanwege zijn optreden.

Pijnlijke wissel voor Heracles-aanvoerder Hoogma

De zoon van technisch directeur Nico-Jan Hoogma krijgt met enige regelmaat kritiek op zijn optredens dit seizoen vanuit de achterban van Heracles en ook zondag was dit het geval. Ook tegen RKC zag Hoogma er bij de 0-1 van David Min niet goed uit en na de eerste 45 minuten mocht de verdediger dan ook achterblijven in de kleedkamer, dat tot tevredenheid van de Heracles-supporters.

Van de Looi, geciteerd door Voetbal International, wilde Hoogma daar echter niet voor straffen. “Justin had een gele kaart gepakt en we speelden in vrij grote ruimtes. We wisten ook dat we verder naar voren moesten en dat we risico moesten nemen. Dan kom je achterin vaak één op één. Min is een snelle speler en het lag best voor de hand dat hij diep zou worden gestuurd en we weer een overtreding moesten maken. Ik wilde niet dat we met een man minder moesten spelen, daarom ging Justin eraf.”

Hoogma stelt handhaving Heracles als prioriteit

Hoogma zelf reageerde zondag ook op zijn vroege wissel, die met gejuich werd ontvangen. “Natuurlijk is dit pijnlijk voor me. Ik hoop het natuurlijk anders te zien, maar goed. Het hoort erbij. Ik speelde ook niet goed, dat was duidelijk. Maar verder is het totaal niet belangrijk of ik gewisseld ben of niet. We moeten zorgen dat we erin blijven, dat is het enige wat telt.”

Van de Looi wilde niet te veel op het moment in gaan. “Ik heb het niet meegekregen, maar nee, het is niet prettig. Je weet dat het publiek soms primair reageert. Dat moeten we accepteren. En als je zo’n wedstrijd op de mat legt zoals wij hebben gedaan, moet je ook nergens over zeuren en vooral naar jezelf kijken.”

Was de wissel logisch?

  • Ja, absoluut
  • Nee, had niet gehoeven
233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie