Heracles-routinier stopt en gaat Feyenoord-uitdaging aan

Foto: Heracles-routinier stopt en gaat Feyenoord-uitdaging aan

Marko Vejinović hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Heracles Almelo meldt maandagochtend dat de 34-jarige middenvelder heeft besloten om te stoppen en wil beginnen aan zijn trainerscarrière. Vejinović gaat aan de slag bij Feyenoord.

Vejinović stopt bij Heracles en vertrekt naar Feyenoord

“Met een zwaar maar dankbaar hart neem ik afscheid van mijn carrière als profvoetballer”, begint de middenvelder zijn boodschap op de clubsite van Heracles. “Jarenlang heb ik met passie, inzet en trots op het veld gestaan. Voetbal is en blijft mijn grote liefde, en hoewel mijn tijd als speler nu ten einde komt, markeert dit ook een nieuw begin. Met veel enthousiasme begin ik mijn trainerscarrière bij Feyenoord. Ik ben vastberaden om mijn ervaring, tactisch inzicht en liefde voor het spel over te brengen aan de volgende generatie voetballers.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is Vejinović dankbaar voor zijn geleverde diensten. “Marko heeft ontzettend veel betekend voor Heracles Almelo. Hij kwam in 2009 als 19-jarig talent bij Heracles Almelo terecht en vijftien jaar later vertrekt hij bij deze club met een prachtige carrière achter de rug. In zijn eerste periode speelde hij al vier seizoenen voor onze club en in 2022 keerde hij als tweevoudig kampioen van Nederland en KNVB Bekerwinnaar terug bij Heracles Almelo met één doel: de club helpen om weer terug te keren naar de Eredivisie. Marko heeft hierin een belangrijke bijdrage geleverd. Hij heeft zich altijd voor 100% ingezet voor het zwart-wit van Heracles Almelo en daar zijn wij hem dankbaar voor. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière als trainer.”

Kampioen met AZ en Feyenoord

Vejinović doorliep de jeugdopleiding van Ajax om vervolgens bij streekgenoot AZ terecht te komen. Daar maakte hij zijn Eredivisie-debuut, waarna in 2009 een overgang naar Heracles volgde. In zijn eerste periode in Almelo bereikte de middenvelder onder meer de bekerfinale tegen PSV. Vervolgens vertrok Vejinović naar Vitesse om daarna de stap te maken naar Feyenoord. Daarmee werd de middenvelder net als bij AZ landskampioen. Daarnaast kwam de middenvelder in Nederland ook nog uit voor ADO Den Haag.

Zien we Vejinović nog eens terug als een trainer van een Eredivisie-club?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie